AcasăNewsErdogan si-a tras vapor de cutremure

Erdogan si-a tras vapor de cutremure

De acum Turcia caută zăcăminte de petrol și gaze cu mijloace proprii în Marea Mediterană și în Marea Neagră

Prima nava de masuratori seismice fabricata in Turcia, MTA Oruc Reis, a plecat in misiune. Printre altele: prospectiuni de petrol si gaze in Marea Neagra.

De acum<br >Turcia caută<br >zăcăminte de<br >petrol și gaze<br >cu mijloace<br >proprii<br >în Marea<br >Mediterană<br >și în Marea<br >Neagră

MTA Oruc Resi a fost construita la santierele navale din Tuzla, in apropiere de Istanbul, si a costat 113 milioane de dolari. Nava, a carei durata de viata este estimata la 30 de ani, este echipata cu 35 de camere si este capabila sa faca masuratori seismice in 2D si 3D. Echipamentele permit masuratori geologice pana la adancimi de 15.000 de metri sub mare. In plus , un ROV pilotat la distanta poate cobori la adancimi de 1500 de metri. Dincolo de prospectiuni de gaz si petrol, MTA Oruc Ruis va fi in masura sa faca studii privind cutremurele si tsunami-urile, sa analizeze poluarea marina, sa faca masuratori periodice si sa studieze viitoarele trasee ale cablurilor si gazoductelor submarine. De notat ca Turcia mai dispune de o nava similara care opereaza in Marea Mediterana. ”In premiera in istoria Turciei, facem in acest an studii in Mediterana si in marea Neagra. Speram ca tot in acest an sa foram primul put”, a declarat ministrul turc al energiei si resurselor naturale, Berat Albayrak.

author avatar
Tudor Borcea
353 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger