AcasăNewsErdogan pune hackerii pe ghiauri

Erdogan pune hackerii pe ghiauri

Mii de conturi Twitter au fost, ieri, victimele unei actiuni de piraterie de o amploare uriasa, realizata de sustinatori ai presedintelui Turciei, al carui conflict cu UE s-a mutat pe Internet.

Printre victime, Renault (Mexic) , Mazda (Olanda), Amnesty International. Unicef, Liga nord americana de hochei, ministerul franceze al Economiei, BBC SUA. Lista tintelor a fost variata: media, firme, bloggeri, muzicieni, actori. Fiecare a putut citi mesajul in limba turca „#Nazialmanya” (Germania nazista) si „#Nazihollanda” (Olanda, nazista) , plus un video unde presedintele Recep Erdogan este glorificat. Pe unele conturi, logo-uri sau imagini au fost inlocuite cu drapelul Turciei. Ieri, Twitter a confirmat aceasta piraterie masiva, via o terta aplicatie, Twitter Counter, furnizor de statistici al platformei social-media. Twitter Counter a anuntat ca a deschis o ancheta.

Bild il calca in picioare pe ”micul om din Bosfor”

Cel mai influent cotidian german a titrat pe prima pagina „Bild ii spune lui Erdogan adevarul in fata”, intr-un articol virulent care il demoleaza pe liderul turc, anuntandu-l ca este persona non grata in Germania, o urmare a “nebuniei puterii sale”. “Micul om din Bosfor distruge tara(…)In nebunia puterii sale, egomaniacul Erdogan ii atata pe turci impotriva Europei(…)Nu sunteti un democrat, aduceti prejudicii tarii dumneavoastra! Nu sunteti binevenit aici ”, scrie Bild, un tabloid care sustine ca are un tiraj de doua milioane de exemplare pe zi.Dupa ce Erdogan a acuzat Germania de “practici naziste” si Olanda ca practica „terorismul de stat”, pentru ca au anulat mitingurile sustinatorilor sai din diaspora turca in favoarea referendului din 16 aprilie cu scopul intaririi prerogativelor presedintelui, relatiile dintre Ankara si cele doua tari s-au tensionat rapid, ajungand in prezent la o veritabila criza diplomatica turco-europeana.

author avatar
Bogdan Borcea
108 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger