Ai o poveste fotografii, sau materiale audio/video care crezi ca merita sa fie publicate?
Scrie-ne pe pont[@]national.ro (fara [ ]) sau completeaza formularul de AICI!
Home » News » Erdogan nu vrea jumatati de UE

Erdogan nu vrea jumatati de UE

Autor:

Presedintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan, a respins ieri ideea unui ”parteneriat” cu Uniunea Europeana, asa cum a propus omologul sau francez Emmanuel Macron, estimand ca UE ”trebuie sa-si tina promisiunile facute Turciei”.

 

erdogan Erdogan nu vrea jumatati de UE

Liderul de la Ankara spune ca Turcia are drepturi depline pentru a intra in blocul comunitar dar nu va sta la usa nimanui

”UE blocheaza accesul la negocieri si sugereaza ca lipsa de progrese in negocieri depinde de noi. Este nedrept. Ca si faptul ca unele tari ale UE avanseaza pentru noi optiuni altele decat aderarea “, a explicat Erdogan. ”Dorim o deplina adeziune la UE, alte optiuni nu luam in calcul”, a adaugat el. La inceputul lunii ianuarie, in cursul vizitei presedintelui turc la Paris, Emmanuel Macron a pledat pentru un ”parteneriat” pentru a ”pastra  ancorarea Turciei si a poporului turc in Europa si pentru a se asigura ca viitorul sau este construit in perspectiva Europei si cu Europa”. ”Trebuie sa iesim din ipocrizia care consta in a crede ca progresul catre deschiderea de noi capitole de aderare (la UE) este posibila”, a spus Macron. Turcia a depus cererea de aderare la blocul comunitat in 1987 iar procesul a fost lansat in 1999 dar astazi chestiunea nu mai pare la ordinea zilei pentru Bruxelles. Erdogan, care a facut aceste declaratii cu o zi inainte de a vizita Italia, a reamintit rolul Turciei in chestiunea ”opririi migrantilor care au parasit Orientul Mijlociu si se indreapta spre Europa, si in ”garantarea stabilitatii si securitatii in Europa”. Dar si in ”combaterea teroristilor” precum PKK, YPG (ramura inarmata kurda a PKK) si ISIS, referindu-se la operatiunea inceputa in 20 ianuarie de armata turca in enclava siriana Afrine impotriva YPG, pretiosi aliati ai Occidentului in luptra contra ISIS dar pe care Ankara ii acuza de ”terorism”.    

Comenteaza pe Facebook


Ziarul National
Recomandarile zilei 16-02-2019
 
Multumim pentru apreciere!
NU, multumesc!