AcasăNewsErdogan intra-n media

Erdogan intra-n media

Turkish President Recep Tayyip Erdogan delivers a speech during 28th Mukhtars (local administrators) meeting at the Presidential Complex in Ankara on October 19, 2016. / AFP / ADEM ALTAN (Photo credit should read ADEM ALTAN/AFP/Getty Images)

Cel mai mare grup de presa din Turcia, Dogan, a anuntat, ieri, la Bursa din Istanbul ca a demarat negocieri cu un alt trust, Demiroren Media Holding, privind vanzarea afacerilor sale din presa scrisa si audio, valoarea tranzactiei fiind estimata la 1,2 miliarde de dolari.

Declaratia vine dupa ce un oficial al Demiroren, o firma perceputa ca un aliat al presedintelui Tayyip Erdogan, a afirmat pentru Reuters ca a acceptat sa cumpere diviza de media a Dogan, intr-o tranzactie care va cimenta si mai mult sprijinul presei pentru Guvernul turc. Diviza de media a Dogan, detinuta de omul de afaceri Aydin Dogan, include ziarele Hurriyet si Posta, posturile de televiziune Kanal D si CNN Turcia si o agentie de presa.

În Turcia presa<br >chiar reprezintă un<br >business adevărat<br >nu ca la noi

Grupul Demiroren detine, printre alte active, o retea de distributie a gazelor si un mall si, in 2011 a cumparat de la Dogan doua ziare, Milliyet si Vatan. Dogan este perceput ca un grup media care a ramas independent, in pofida presiunilor la care este supus, intr-o tara in care multi ziaristi sunt in spatele gratiilor. Dupa cum stiti, in Romania, Dogan TV Holding A.S detine postul de televiziune Kanal D.

author avatar
Tudor Borcea
70 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger