Ai o poveste fotografii, sau materiale audio/video care crezi ca merita sa fie publicate?
Scrie-ne pe pont[@]national.ro (fara [ ]) sau completeaza formularul de AICI!
Home » News » Erdogan da un pastor la schimb cu Gulen

Erdogan da un pastor la schimb cu Gulen

Autor:

Presedintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan, a cerut, sambata, Washingtonului sa-l extradeze pe predicatorul islamic Fethullah Gulen, daca Donald Trump vrea sa-l mai vada pe pastorul american Andrew Brunson iesind de dupa gratiile turcesti.

 

erdogan Erdogan da un pastor la schimb cu Gulen

Pastorul Andrew Brunson este acuzat ca a lucrat pentru puciul esuat din Turcia si pentru Partidul Muncitorilor din Kurdistan (PKK)

”Daca vreti sa-l obtineti pe Andrew Brunson de la noi, priviti pasii care au fost facuti”, a lansat Erdogan la postul tv particular NTV. El a cerut ”reciprocitate” din partea SUA in legatura cu cererea americana de a-l elibera pe pastor. Brunson a fost arestat in Turcia in 2016 si este judecat pentru suspectate legaturi cu ”grupari teroriste” care au orchestrat tentativa de lovitura de stat din vara lui 2016, riscand o pedeapsa de 35 de ani cu inchisoarea.

pastor Erdogan da un pastor la schimb cu Gulen

Pastorul Andrew Brunson

In opinia Ankarei, puciul din 2016 ar fi opera lui Fethullah Gulen, care traieste in exil in SUA si caruia Erdogan ii vrea capul. ”Nu puteti sa-l extradati pe Gulen pe baza unui acord de schimb de prizonieri?”, a intrebat Erdogan. ”Daca aceasta reciprocitate nu exista, atunci sunt dezolat”, a adaugat el, estimand ca cererea americana de eliberare a lui Brunson este ilegala. Saptamana trecuta, Donald Trump a sugerat ca pastorul este ”persecutat”, dupa decizia justitiei turce sa-l mentina in arest pe durata procedurii judiciare. Andrew Brunson si sotia sa, Norine, s-au instalat in Turcia de 20 de ani si conduceau o biserica protestanta la Izmir (vestul tarii).Un degret-lege publicat in august in Turcia confera presedintelui dreptul de a autoriza extradarea strainilor in schimbul cetatenilor turci detinuti sau condamnati in strainatate, daca o astfel de masura este necesara pentru ”securitatea sau interesele tarii”.    

Comenteaza pe Facebook


Ziarul National
Recomandarile zilei 19-04-2019
 
Multumim pentru apreciere!
NU, multumesc!