AcasăNewsErdogan a descins la Vatican

Erdogan a descins la Vatican

Liderul de la Ankara si Suveranul Pontif au facut schimb de cadouri in timp ce politia italiana a blocat manifestatii de protest contra lui Erdogan

Papa Francisc l-a primit ieri pe presedintele Turciei oferindu-i un medalion ce reprezinta un inger ce strange de gat demonul razboiului, in momentul in care regimul de la Ankara ii bombardeaza pe kurzii din Siria.

Liderul de la Ankara si Suveranul Pontif au facut schimb de cadouri in timp ce politia italiana a blocat manifestatii de protest contra lui Erdogan

Opusi in trecut, suveranul pontif si Recep Erdogan au gasit insa un teren de intelegere pe tema statutului Ierusalimului, pe care Donald Trump l-a declarat capitala Israelului. ”Statutul este o chestiune cruciala pentru musulmani si pentru crestini par papa, asa cum si eu, suntem angajati in protejarea acestuia”, a declarat Erdogan. Recep Erdogan, primul presedinte turc care viziteaza Vaticanul in ultimii 59 de ani, a discutat cu sfantul parinte situatia din Siria, unde soldatii turci bombardeaza militiile kurde din regiunea Afrine, dar si cea a refugiatilor aflati pe teritoriul Turciei,intr-o intrevedere care a durat 50 de minute. Recep Erdogan i-a adus Papei un tablou cu o vedere din Istanbul executat pe ceramica in care se poate distinge cupola Catedralei Sfanta Sofia, transformata de otomani in moschee in secolul XV, dar si celebra Moschee Albastra.

Prima vizită a unui<br >preşedinte turc<br >după 59 de ani

Masina presedintelui Turciei a sosit in piata Sfantul Petru cu intarziere iar locul era inaccesibil si golit de populatie. Si o vasta zona din centrul Romei a fost declarata interzisa manifestatiilor prevazute impotriva presedintelui turc, timp de 24 de ore, 3500 de politisti fiind desfasurati pe strazi. Politia italiana a reusit sa opreasca un protest impotriva lui Erdogan, dupa ce mai multe persoane au incercat sa organizeze un mars. Papa Francisc, aparator al dialogului inter-religios, a facut o vizita deloc calduroasa in Turcia, in 2014, in timp ce Erdogan denunta ”islamofobia” occidentului.

author avatar
Tudor Borcea
111 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger