Ai o poveste fotografii, sau materiale audio/video care crezi ca merita sa fie publicate?
Scrie-ne pe pont[@]national.ro (fara [ ]) sau completeaza formularul de AICI!
Home » News » Erdogan a descins la Vatican

Erdogan a descins la Vatican

Autor:

Papa Francisc l-a primit ieri pe presedintele Turciei oferindu-i un medalion ce reprezinta un inger ce strange de gat demonul razboiului, in momentul in care regimul de la Ankara ii bombardeaza pe kurzii din Siria.

 

erdogan 1 Erdogan a descins la Vatican

Liderul de la Ankara si Suveranul Pontif au facut schimb de cadouri in timp ce politia italiana a blocat manifestatii de protest contra lui Erdogan

Opusi in trecut, suveranul pontif si Recep Erdogan au gasit insa un teren de intelegere pe tema statutului Ierusalimului, pe care Donald Trump l-a declarat capitala Israelului. ”Statutul este o chestiune cruciala pentru musulmani si pentru crestini par papa, asa cum si eu, suntem angajati in protejarea acestuia”, a declarat Erdogan. Recep Erdogan, primul presedinte turc care viziteaza Vaticanul in ultimii 59 de ani, a discutat cu sfantul parinte situatia din Siria, unde soldatii turci bombardeaza militiile kurde din regiunea Afrine, dar si cea a refugiatilor aflati pe teritoriul Turciei,intr-o intrevedere care a durat 50 de minute. Recep Erdogan i-a adus Papei un tablou cu o vedere din Istanbul executat pe ceramica in care se poate distinge cupola Catedralei Sfanta Sofia, transformata de otomani in moschee in secolul XV, dar si celebra Moschee Albastra.

erdogan 1 1 Erdogan a descins la Vatican

Prima vizită a unui preşedinte turc, după 59 de ani

Masina presedintelui Turciei a sosit in piata Sfantul Petru cu intarziere iar locul era inaccesibil si golit de populatie. Si o vasta zona din centrul Romei a fost declarata interzisa manifestatiilor prevazute impotriva presedintelui turc, timp de 24 de ore, 3500 de politisti fiind desfasurati pe strazi. Politia italiana a reusit sa opreasca un protest impotriva lui Erdogan, dupa ce mai multe persoane au incercat sa organizeze un mars. Papa Francisc, aparator al dialogului inter-religios, a facut o vizita deloc calduroasa in Turcia, in 2014, in timp ce Erdogan denunta ”islamofobia” occidentului.    

Comenteaza pe Facebook


Ziarul National
Recomandarile zilei 16-02-2019
 
Multumim pentru apreciere!
NU, multumesc!