AcasăNewsErdely nem Romania. Ba, pe-a ma-tii!

Erdely nem Romania. Ba, pe-a ma-tii!

Incetul cu incetul, expresia „tupeu tiganesc” va fi inlocuita cu „tupeu unguresc”. Si am si argumente. Nu stiu de ce tin astia musai sa faca din josnice obraznicii trasaturi definitorii ale notiunii de maghiar.

Ca sa ajung la subiect, trebuie sa va povestesc cate ceva. Undeva in cartierul Pajura existau niste blocuri de nefamilisti cazute intr-o paragina totala. Un investitor, nu stiu cine si nici nu ma intereseaza, le transforma in camine pentru studenti. Complexul ARCCA parca s-ar numi aglomerarea asta imobiliara. Ma rog. Dupa cum se stie, in constructii este o penurie de forta de munca grava, asa ca la aceste camine s-au folosit echipe de muncitori unguri. Habar n-am daca au fost adusi chiar din Ungaria, sau i-au adunat de prin Harcov, cert este ca n-am auzit duioasa limba romana pe acest santier niciodata, si am trecut pe acolo de multe ori. Ca in orice santier civilizat s-au amplasat si WC-uri plimbarete. Si acum iata ideea: pe unul dintre ele, pe partea cu vedere la strada desigur, cu vopsea alba, sta scris: „Erdely nem Romania”. Cool. Militantismul revizionist maghiar nu doarme, el vegheaza pana si pe santierele Romaniei. Dar, ce sa vezi, aceasta intamplare m-a predispus la reverie: daca m-as duce sa castig si eu o paine pe un santier din Budapesta, oare mi-ar sta capul sa scriu (exagerand la greu) pe un WC cum ca jumatate de Crisana „nem Magyarország” sau ca „Seghedin nem Magyarország”? Numai asa, ca sa-i enervez si eu pe ei, nu numai ei pe noi.  Gandindu-ma mai bine, nu cred ca as face-o. Iti trebuie uriasi ochelari de cal si o ingustime mintala deosebita ca sa te dedai la astfel de gesturi. Vii tu sa mananci o paine dulce in Romania, si in loc sa zici mersi, ii tot dai cu nem in sus si-n jos pisandu-te pe toata istoria regiunii. Vedeti? Nu vi se pare si dumneavoastra ca a sosit vremea ca “tupeul tiganesc”  sa devina “tupeu unguresc”, ca diferente nu vad sa prea mai existe…

author avatar
Catalin Dumitrescu
1.616 afisari

2 COMENTARII

  1. 1. Oare asa aratau, cum se reprezinta in statui?
    2. Oare secuii stiu cine sunt?
    3. Oare chiar aveau scris sub forma de rune?
    4. Oare stiu ca luna si stelele sunt simboluri masonice? Mai bine un steag bleu ca Tengri-Cerul nesfarsit in care credeau mongolii!

  2. In Romania sunt 400 de secui, conform ultimului recensamant. Pe de alta parte se stie ca in zona covasna-harghita sunt cei mai rai unguri din tara.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger