Ai o poveste fotografii, sau materiale audio/video care crezi ca merita sa fie publicate?
Scrie-ne pe pont[@]national.ro (fara [ ]) sau completeaza formularul de AICI!
Home » News » Episod tensionat Rusia-Ucraina. Reactia MAE /Reuniune de urgenta a Consiliului de Securitate ONU

Episod tensionat Rusia-Ucraina. Reactia MAE /Reuniune de urgenta a Consiliului de Securitate ONU

Autor:

Presedintele Ucrainei a propus Parlamentului de la Kiev instituirea legii martiale, in urma  incidentului de duminica, in timpul caruia rusii sunt acuzati ca au capturat, in Marea Neagra, trei ambarcatiuni urainene, ranind marinari ucraineni.

 

incident 350x181 Episod tensionat Rusia Ucraina. Reactia MAE /Reuniune de urgenta a Consiliului de Securitate ONUTotodata, pe fondul acestui episod tensionat, ambele state au solicitat o reuniune de urgenta a Consiliului de Securitate al ONU, in cursul zilei de luni.

Intr-o prima reactie pe acest subiect, reprezentantii Ministerului roman de Externe au transmis, via Twitter, ca “suntem ingrijorati de evolutiile din Marea Azov si Stramtoarea Kerci. Agresiunea si incalcarea legislatiei internationale submineaza securitatea intregii regiuni”, se arata in mesajul in acre se mentioneaza si faptul ca Romania “sustine pe deplin integritatea teritoriala si suveranitatea Ucrainei si drepturile sale de a-si folosi apele teritoriale”.


2 comentarii to Episod tensionat Rusia-Ucraina. Reactia MAE /Reuniune de urgenta a Consiliului de Securitate ONU

  1. Optimiu

    Pai strâmtoarea Kerci e o strâmtoare comuna Rusia Ucraina pe acolo trece și dinspre Odesa și dinspre Kaucaz.

  2. cobe

    Stramtoarea Kerci nu mai este stramtoare comuna de cand Rusia si-a luat inapoi Crimeea,data Ucrainei prin anii 50 de catre ucraineanul Hrusciov.Ucraina,dupa cum afirma si gurul Chireac,este un stat artificaial creat de fosta URSS pentru a avea o zona tampon la granita de vest,este adevarat cam mare,dupa ce a anexat teritorii de la Romania,Polonia,Slovacia si Ungaria,foarte putin.A fost o provocare din partea Ucrainei pentru ca nu trebuia sa trimita nave militare sa treaca prin acea stramtoare,nu se imtampla,poate,nimic deosebit daca navele ucrainene erau comerciale,civile.


    

Comenteaza pe Facebook


Ziarul National
Recomandarile zilei 19-03-2019
 
Multumim pentru apreciere!
NU, multumesc!