AcasăNewsEpisod tensionat Rusia-Ucraina. Reactia MAE /Reuniune de urgenta a Consiliului de Securitate...

Episod tensionat Rusia-Ucraina. Reactia MAE /Reuniune de urgenta a Consiliului de Securitate ONU

Presedintele Ucrainei a propus Parlamentului de la Kiev instituirea legii martiale, in urma  incidentului de duminica, in timpul caruia rusii sunt acuzati ca au capturat, in Marea Neagra, trei ambarcatiuni urainene, ranind marinari ucraineni.

Totodata, pe fondul acestui episod tensionat, ambele state au solicitat o reuniune de urgenta a Consiliului de Securitate al ONU, in cursul zilei de luni.

Intr-o prima reactie pe acest subiect, reprezentantii Ministerului roman de Externe au transmis, via Twitter, ca „suntem ingrijorati de evolutiile din Marea Azov si Stramtoarea Kerci. Agresiunea si incalcarea legislatiei internationale submineaza securitatea intregii regiuni”, se arata in mesajul in acre se mentioneaza si faptul ca Romania „sustine pe deplin integritatea teritoriala si suveranitatea Ucrainei si drepturile sale de a-si folosi apele teritoriale”.

[youtube]9-K4qpwpTbs[/youtube]

author avatar
Andrei Coman
191 afisari

2 COMENTARII

  1. Pai strâmtoarea Kerci e o strâmtoare comuna Rusia Ucraina pe acolo trece și dinspre Odesa și dinspre Kaucaz.

  2. Stramtoarea Kerci nu mai este stramtoare comuna de cand Rusia si-a luat inapoi Crimeea,data Ucrainei prin anii 50 de catre ucraineanul Hrusciov.Ucraina,dupa cum afirma si gurul Chireac,este un stat artificaial creat de fosta URSS pentru a avea o zona tampon la granita de vest,este adevarat cam mare,dupa ce a anexat teritorii de la Romania,Polonia,Slovacia si Ungaria,foarte putin.A fost o provocare din partea Ucrainei pentru ca nu trebuia sa trimita nave militare sa treaca prin acea stramtoare,nu se imtampla,poate,nimic deosebit daca navele ucrainene erau comerciale,civile.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger