Ai o poveste fotografii, sau materiale audio/video care crezi ca merita sa fie publicate?
Scrie-ne pe pont[@]national.ro (fara [ ]) sau completeaza formularul de AICI!
Home » News » Episcopia Greco Catolica, ruina dupa incendiul devastator

Episcopia Greco Catolica, ruina dupa incendiul devastator

Autor:

Palatul Episcopial a fost mistuit de flacari, in cel mai mare incendiu din Oradea din ultimii ani. Focul a fost atat de violent incat unul din turnuri s-a prabusit. A fost nevoie de peste 100 de pompieri ca sa aduca situatia sub control. Pagubele sunt uriase, reprezentantii ISU Bihor au inceput cercetarile petru a stabili cauza izbucnirii incendiului, fiind constituita o comisie.

 

1 3 720x451 Episcopia Greco Catolica, ruina dupa incendiul devastator

Un dezastru imens, cladirea a fost inghitita de flacari

Flacarile au mistuit aproape 1300 de metri patrati, acoperisul si tavanul etajului intai. Interventia a fost deosebit de dificila, au declarat reprezentantii ISU,  ”din cauza flacarilor mari, a inaltimii la care arde, precum si a fumului dens degajat”. Se pare ca incendiul a pornit de la un scurtcircuit, insa mai multi martori ai incendiului, printre care si un preot de la Seminatul Greco-Catolic, au sustinut ca pompierii au fost depasiti de situatie. Nimeni nu poate sa inteleaga de ce au asteptat o jumatate de ora sa vada cum arde acoperisul. Initial, a ars numai turnul. Eram de fata, impreuna cu PSS Virgil Bercea, dar si altii care au asistat. Nu au actionat imediat. Este inadmisibil”, a declarat preotul Anton Cioba. “Tristetea e mare nu doar pentru noi, greco-catolicii, ci si pentru oradeni si oras, pentru ca este un simbol si o frumusete a noastra, a tuturor”, sustin reprezentantii Episcopiei. “Ramanem pentru supravegherea zonei, inlaturarea efectelor negative ale evenimentului, dupa care vom proceda la cercetarea cauzei de izbucnire a incendiului”, a spus reprezentantii ISU Crisana, care au notificat Agentia de Protectie a Mediului Bihor pentru a monitoriza calitatea aerului dupa acest incendiu violent. Primaria Oradea a anuntat deja ca va demara o companie de stringere de fonduri, astazi se va stabili “procedura de deschidere a conturilor si de finantare a lucrarilor de la aceasta cladire de patrimoniu”, a precizat viceprimarul Florin Birta.

2 3 720x405 Episcopia Greco Catolica, ruina dupa incendiul devastator4 1 720x406 Episcopia Greco Catolica, ruina dupa incendiul devastator    

Comenteaza pe Facebook


Ziarul National
Recomandarile zilei 24-03-2019
 
Multumim pentru apreciere!
NU, multumesc!