AcasăNewsEpidemia Ebola, o arma biologica de distrugere in masa

Epidemia Ebola, o arma biologica de distrugere in masa

Renumitul biolog american Eric Pianka a avertizat ca „raspandirea virusului Ebola pe calea aerului este cea mai eficienta arma de reducere a populatiei globale”.

Seful departamentului Ebola din Sierra Leone, Umar Khan, a decedat

Au existat mai multe „crize” de Ebola, dar norocul populatiei este ca acest virus se transmite in momentul in care se manifesta extern, prin fluidele corpului, de aceea se puteau lua masuri de prevenire.

Transmitere pe calea aerului

Insa, ceea ce-i uimeste pe biologi acum este raspandirea cu repeziciune a virusului in ceea ce se numeste „cea mai rea epidemie de Ebola” de pana acum. Aceasta a cuprins Guineea, Liberia, Sierra Leone si Nigeria. Virusul nu s-a raspandit pe calea aerului, ci a circulat cu avionul, „la purtator”. „Medicii fara Frontiere”, care se lupta cu focarele de infectie, au declarat ca „virusul a scapat de sub control”! Cu toate masurile de precautie pe care le-au luat, doctorii au inceput sa contracteze virusul. Umar Khan, seful departamentului de Ebola din Sierra Leone, a contractat virusul si a murit la sfarsitul lunii trecute. Situatia e disperata si se banuieste ca s-a petrecut „ceva” cu virusul. In primul rand nu e vorba de cunoscutul „Ebola Zair”, ci de unul modificat si mai periculos. Unul care se transmite si pe calea aerului! Un studiu efectuat in 2012 demonstra ca, la animale, virusul se transmitea astfel, insa doar la mica distanta.

Teroristii il pot utiliza ca arma(!)

Doar cateva laboratoare din lume detin virusul Ebola, iar ele sunt foarte bine protejate. Guvernul american a obtinut si patent pentru acesta, in 2009! Chiar ciudat! Acum, un expert de la Universitatea Cambridge, Peter Walsh, a declarat ca virusul Ebola ar putea fi folosit de teroristi?! „Grupari precum Al-Qaida l-ar putea folosi pentru a crea o arma”, a avertizat Walsh, subliniind ca probabilitatea e mica. Ar fi trebuit sa fie imposibila. Doar daca cineva vrea sa puna in carca teroristilor si aceasta „isprava” ticluita in laboratoarele alea supraprotejate!

 

author avatar
Adina Mutar
981 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger