Ai o poveste fotografii, sau materiale audio/video care crezi ca merita sa fie publicate?
Scrie-ne pe pont[@]national.ro (fara [ ]) sau completeaza formularul de AICI!
Home » News » Engine of The Year e sub capota Ferrari

Engine of The Year e sub capota Ferrari

Autor:

Constructorul din Maranello a castigat titlul de Motorul Anului 2018 pentru al treilea an consecutiv depasind Porsche, Tesla, BMW, VW si PSA in clasamentul general.

 

motor Engine of The Year e sub capota Ferrari

Marca exclusivista: constructorul italian sfideaza moda downsizing-ului, dominand competitia cu propulsoare mari si ultraperformante

Desi moda downsizing-ului, motoare mici si turate, inca mai are sustinatori, Ferrari a dominat competitia din acest  an cu propulsoare de cilindree mare si super performante, pe primul loc s-a situat un 3.9 litri V8 biturbo, care se regaseste pe versiunile 488 GTB, Spider si Pista, reusind sa adune 486 de puncte si sa depaseasca la mare distanta propulsorul Porsche 3.0 litri turbo, in sase cilindri, disponibil pe familia 911, (cel mai bun motor la categoria 2.5 – 3.0 litri). Pe locul trei, un alt motor Ferrari, este vorba de un V12, de 6,5 litri ce echipeaza modelul 812 Superfast. Totodata, motoarele Ferrari au primit si premiile pentru categoriile “Motor nou” si “Motor performant”. Motorul electric al tuturor modelelor Tesla a ocupat pozitia a patra. Surpriza la categoria sub un litru, motorul de 999 cmc cu trei cilindri de la Volkswagen a intrerupt sirul victorilor Ford ,1.0 EcoBoost, premiat timp de sase ani.  Motoarele BMW, Audi, Peugeot si Citroen au castigat la randul lor la categoriile 1,5 – 2,5 litri. Premiile International Engine of the Year (IEY) sunt acordate de revista britanica  Engine Technology International.    

Comenteaza pe Facebook


Ziarul National
Recomandarile zilei 17-02-2019
 
Multumim pentru apreciere!
NU, multumesc!