AcasăNewsEmmanuel Macron, peste Marine Le Pen

Emmanuel Macron, peste Marine Le Pen

In plin avant, candidatul independent (centru) la presedintia Frantei, se afla in fruntea intentiilor de vot in primul tur al alegerilor din Hexagon (aprilie-mai), devansandu-i pe presedintele Frontului National si pe Francois Fillon.

Este prima data cand instututul de sondaj Harris Interactive ii acorda primul loc fostului ministru al Economiei. In doua saptamani intentiile de vot ale francezilor in favoarea sa au crescut de la 20% la 26%. Pana acum, Marine Le Pen se afla in fruntea listei tuturor sondajelor pentru primul tur al alegerilor, prevazut in 23 aprilie. Potrivit sondajului Harris Interactive, publicat ieri, presedintele Frontului National este creditat cu un procent de 25% (stabil, dupa 23 februarie, arata Reuters) iar Francois Fillon, sustinut de dreapta dar subrezit de scandalul presupuselor angajari fictive ale membrilor familiei sale, a pierdut un procent (20%). In eventualitatea unui meci Macron-Le Pen in turul doi (7 mai), candidatul formatiunii En Marche va obtine un zdrobitor pricent de 65% iar in eventualitatea unui duel Fillon-Le Pen, fostul premier va fi ales cu 59% din sufragii.

381.759 de euro pentru o seara in Las Vegas

Inspectia generala de finante (IGF) suspecteaza un delict de favoritism privind organizarea unei eveniment, in 2016, in Las Vegas, unde Macron (ministrul Economiei la acea data) a avut intalniri cu antreprenori francezi, potrivit saptamanalului Le Canard Enchaine. In 6 ianuarie 2016, in timpul Consumer Electronics Show (targ de inovatii tehnologice), Macron a fost ovationat de peste 500 de personalitati si directori de start-up francezi. ”Aceasta operatiune, la cererea cabinetului ministrului, a fost incredintata firmei de publicitate Havas de catre Business France (organism de promovare al French Tech, un start-up creat de ministerul Economiei in 2013) fara nici o licitatie”, afirma Le Canard Enchaine. Comanda serviciilor Havas este susceptibila sa se incadreze in delict de favoritism, subliniasa IGF. Saptamanalul francez prezinta si nota de plata pentru seara din Las Vegas: 381.759 de euro, din care 100.000 numai pentru hotel (unde cea mai mica camera costa 300 de euro pe noapte). ”Emmanuel Macron nu este vizat de aceste suspiciuni”, au subliniat surse din anturajul candidatului En Marche. ”Cand eram ministru, ministerul Economiei a respectat mereu regulile licitatiilor si achizitiilor publice”, a declarat Macron.

Candideaza la presedintia Frantei in sanii goi

O fosta stripteuza candideaza la Presedintia Frantei. Cindy Lee, in varsta de 52 de ani, si-a depus candidatura pentru functia de sef de stat din partea Partidului Placerii (Le Partie du Plaisir). Cindy a organizat o campanie electorala nonconformista, care i-a facut pe oamenii legii sa intervina. Fosta stripteuza a iesit pe strada in chiloti si fara sutien, cu doar plasturi pe sani, motiv pentru care a si fost arestata. Ea sustine ca voia sa protesteze impotriva coruptiei, iar gestul de a iesi topless la o demonstratie stradala trebuia interpretat ca o promovare a politicilor transparente

author avatar
Tudor Borcea
96 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger