AcasăNewsEmil Boc a fost reales presedinte al PDL. Vasile Blaga ramane in...

Emil Boc a fost reales presedinte al PDL. Vasile Blaga ramane in partid

Emil-Boc-foto-Agerpres

Emil Boc, Vasile Blaga si Theodor Paleologu s-au infruntat, sambata, pentru functia de presedinte al PDL la Conventia Nationala a partidului. S-a votat pentru continuitate, iar Boc a fost reales sef al democrat-liberalilor. Potrivit presedintelui Comisiei de numarare a voturilor, Sulfina Barbu, voturile exprimate au fost de 1.411, valabil exprimate – 1.391, voturi nule 20. Emil Boc a fost votat de 868 de delegati, Vasile Blaga de 499 de delegati PDL, iar Theodor Paleologu de 24 dintre delegati.

Emil-Boc-foto-Agerpres„Va multumesc pentru increderea acordata. Simt o mare onoare si o imensa responsabilitate pe care prin votul dumneavoastra in aceasta seara mi-ati acordat-o mie. Sunt convins ca nici eu si nici echipa pe care o veti desemna maine nu va va dezamagi. Simt o mare responsabiltate si in raport cu romanii, sa resimta in perioada urmatoare prosperitatea din buzunarele lor. Simt o mare responsabilitate fata de dumneavoastra stimati colegi. (…) Este o victorie a PDL, nu este vreme de sampanie. Toti impreuna pentru Romania”, a spus Emil Boc.

Vasile-Blaga-foto-AgerpresVasile Blaga l-a felicitat pe contracandidatul sau pentru victorie si a declarat ca ii garanteaza ca niciunul dintre cei care l-au votat si nici el nu vor parasi partidul.”Ii garantez lui Emil si partidului ca niciunul dintre cei care m-au votat astazi sau noi nu vom pleca din partid. (…) In acelasi timp il rog pe Emil sa se gandeasca bine pentru ca noi astazi de aici am spus multe adevaruri si trebuie tinut cont de ele in viitoarea constructie, iar dumneavoastra maine va trebui sa ii dati, noi toti, sa ii dam lui Emil o echipa puternica cu care efectiv sa poata sa isi atinga obiectivele. Aveti grija ce veti face si maine (…) Azi i-am incredintat lui Emil conducerea partidului si nu il invidiez. Va fi o perioada extrem de dificila in care toata aceasta echipa va trebui sa depuna eforturile necesare pentru a castiga alegerile din 2012 (…) A fost victoria lui Emil si ii doresc mult succes in fruntea partidului si sa aiba sansa maine a unei echipe puternice in jurul lui, pentru ca nu va fi un an electoral usor cel care vine „, a afirmat Blaga.

Theodor-Paleologu-foto-AgerpresTheodor Paleologu l-a asigurat si el pe Emil Boc ca va ramane in partid.

„Nici cei care m-au votat pe mine nu vor pleca din PDL si cu atat mai precis cei care ma aplauda. Stiu ca multi dintre dumneavoastra tare mult ar fi vrut sa ma voteze azi, dar au votat util, asa au considerat dansii, dar luati-va revansa maine (duminica, n.r.)”, a spus Paleologu, care candideaza si pentru functia de vicepresedinte al PDL.

Totodata, Daniel Buda a devenit presedintele Comisiei de Integritate, Statut si Litigii, fiind votat de 874 de delegati, in timp ce Marian Jean Marinescu a fost votat de 521 de delegati.

author avatar
Bogdan Nicolae-Rotman
191 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger