Ai o poveste fotografii, sau materiale audio/video care crezi ca merita sa fie publicate?
Scrie-ne pe pont[@]national.ro (fara [ ]) sau completeaza formularul de AICI!
Home » News » Elvetienii opresc ticaitul ceasurilor

Elvetienii opresc ticaitul ceasurilor

Autor:

Un clip publicitar realizat de MySwitzerland, bratul Confederatiei in promovarea turistica, a starnit furia orologierilor elvetieni.

 

ceas caruta Elvetienii opresc ticaitul ceasurilor

Pentru turism, elvetienii sunt gata sa-si sacrifice si imaginea de ceasornicari

Intr-un video de aproximativ doua minute, mesajul este unul foarte explicit: daca vreti liniste iarna in Elvetia, atuncati ceasurile si pendulele in toata tara (inclusiv in munti, in clip apar doi oameni care arunca o pendula pe un platou montan; altii demonteaza un ceas de gara) sa nu va mai ticaie in cap. In video apar oameni care-si demonteaza ceasurile de perete, le scot indicatoarele, le scot din priza pe cele electrice, inclusiv un ceas de biserica este demontat, iar carute traditionale sunt pline de ceasuri care iau drumul tomberoanelor. Totul sub egida ”Schwitzerland. Get Natural. Time off”.

ceas munti Elvetienii opresc ticaitul ceasurilor

Aruncati pendulele si demontati si ceasurile din gari

ceasgara Elvetienii opresc ticaitul ceasurilorUmor elvetian, probabil. Dar, de la a spune ”daca vreti sa aveti liniste in frumosii munti elvetieni trebuie sa va debransati de timp si sa opriti ceasurile” si pana a lansa , chiar si involuntar, un violent mesaj antiorologier este cale lunga. Ce-o fi fost in mintea publicitarilor Confederatiei, echipe finantate si de impozitele luate de la 40.000 de angajati ai industriei elvetiene si de la 3000 de companii orologiere, e greu de spus. Reactia opiniei publice nu a intarziat: in loc sa aruncati ceasurile mai bine ii aruncati pe birocratii care abuzeaza de bugetele publice crezandu-se si creativi. O publicitate de tara venita tocmai odata cu vestea unei scaderi lunare cu 10% a exporturilor de ceasuri elvetiene. Promotorii acestui clip se apara afirmand ca nu este vorba de a lovi o industrie care a devenit sinonima cu imaginea Elvetiei, ci de a invoca natura care este capitalul turismului elvetian, care a atras un public aristocrat si a contribuit la dezvoltarea statiunilor. Conservarea naturii este peocuparea esentiala a Suisse Tourisme, ca motivatie pentru turisti de a descoperi tara. O tara care este gata sa-si sacrifice si mestesugul de ceasornicar pentru ca oaspetii sa profite de imaculatii Alpi elvetieni si sa lase, fireste, acolo, alti munti. De bani.    

Comenteaza pe Facebook


Ziarul National
Recomandarile zilei 21-03-2019
 
Multumim pentru apreciere!
NU, multumesc!