AcasăNewsElvetianul Solar Impulse, la primul zbor international – Galerie Foto

Elvetianul Solar Impulse, la primul zbor international – Galerie Foto

Solar-Impulse-primu-zbor-international-energie-solara

Solar Impulse, avionul elvetian alimentat doar cu energie solara, a decolat, vineri, in primul sau zbor international, informeaza Associated Press. Echipa din spatele proiectului intentioneaza ca avionul sa survoleze Belgia, Luxemburgul  si Franta. Zborul reprezinta o provocare, intrucat necesita deplasarea prin mai multe retele internationale de trafic aerian.

Solar-Impulse-primu-zbor-international-energie-solaraPrototipul cu un singur loc a decolat de pe aerodromul din Payerne, din Elvetia, la ora 08.40 si ar urma sa ajunga pe aeroportul din Bruxelles pana la caderea noptii. Pilotul va fi asistat in timpul zborului de o echipa tehnica din Payerne, iar cursa ar urma sa dureze circa 12 ore.

Solar Impulse, care cantareste in jur de 1.600 de kilograme, dar are o anvergura a aripilor de pese 63 de metri, e propulsat de baterii pe baza de litiu, care sunt incarcate cu ajutorul celor 11.600 de celule solare pe care le are aparatul deasupra.

Creatorul aparatului de zbor, Bertrand Piccard, intentioneaza sa mai faca zboruri prin Europa cu ajutorul acestuia, iar la anul sa reuseasca prima calatorie in jurul lumii cu un avion solar.

Solar Impulse are anvergura unui Boeing 777 si a efectuat primul zbor de proba in 2009. De asemenea a devenit in iulie 2010 primul avion solar care a reusit sa zboare noaptea, cu ajutorul energiei  solare stocate pe parcursul zilei.

Proiectul a costat 110 milioane de dolari si a fost sponzorizat de mari firme internationale, precum Deutsche Bank, Toyota sau Bayer.

[nggallery id=2]

347 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger