AcasăNewsElvetia isi scoate armata pe strazi din cauza crizei

Elvetia isi scoate armata pe strazi din cauza crizei

Armata elvetiana este pregatita sa intrevina

Elvetia, neutrul stat din afara UE, are in vedere scoaterea armatei sale pe strazi, daca politia nu va face fata tulburarilor sociale cauzate de criza economica.

Armata elvetiana este pregatita sa intrevina

Alarmate de miscarile de strada din Spania si Grecia, autoritatile de la Berna au decis sa ia masuri preventive. Ministerul elvetian al apararii a lansat recent exercitiul militar „Stabilo Due”,   o contramasura la instabilitatea din Europa, provocata de recesiune si austeritate.

Conform cotidianului elvetian „Der Sonntag”, trupele au fost desfasurate potrivit unei harti de risc bazate, pe de o parte, pe un scenariu referitor la tulburari sociale interne, iar pe de alta parte, pe iminenta sosirii de refugiati din Grecia, Spania, Italia, Franta si Portugalia. Avand in vedere neutralitatea Elvetiei, acest stat se poate trezi in curand cu un val de refugiati europeni, daca Grecia, Spania si Italia intra in colaps. Planul prevede utilizarea a patru batalioane de politie militara (1.600 de soldati), care vor pazi puncte strategice din tara (institutii internationale din Geneva, aeroporturi, fabrici, banci etc.).

author avatar
Arpad Dobre
435 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger