AcasăNewsElita mondiala a chirurgiei cardiovasculare, la cursuri in Romania

Elita mondiala a chirurgiei cardiovasculare, la cursuri in Romania

Spitalul Polisano – MedLife, in parteneriat cu Universitatea “Lucian Blaga” din Sibiu, a desfasurat in perioada 23 – 25 iulie, la Sibiu, cursul “Next cardio”, dedicat chirurgiei cardiovasculare minim invazive, avand ca subiecte principale de abordare chirurgia aortica endovasculara si chirurgia valvulara endodscopica.

La curs au participat peste 10 specialisti, printre care si medici din SUA si Austria, care activeaza in institutii de prestigiu precum TriStar Cardiovascular Surgery (Nashville, SUA), Medical University of Innsbruck (Austria) si General Hospital of Vienna (Austria). Totodata, printre participanti s-au numarat si patru ingineri de la LSI Solutions (Rochester, SUA). Cursul a imbinat atat partea teoretica, cat si cea practica. Cursantii au participat la realizarea unor interventii complexe si au invatat noi tehnici chirurgicale minim invazive aplicate in protezarea aortica, plastie de valva mitrala minim invaziva, protezare endovasculara a unei disectii de aorta sau protezare mitrala. “Toate interventiile enumerate mai sus se practica in mod clasic prin sternotomie mediana (sectionarea sternului cu un fierastrau electric), o interventie ce necesita apoi o perioada lunga de recuperare de pana la 3 luni. Interventiile minim invazive prezentate in cadrul cursului se realizeaza in mod curent in spitalul Polisano – MedLife Sibiu si au avantajul ca sunt realizate pe cale videoasistata, toracoscopic, printr-o incizie de cativa centimetri, printre coaste, avatanjele pacientilor fiind majore in termeni de recuperare si reluare a activitatii de zi cu zi”, a declarat conf. dr. Victor Costache, sef sectie chirurgie cardiovasculara si toracica Polisano, coordonatorul workshopului. Interventiile de acest tip, realizate pe cale videoasistata, toracoscopic, sunt practicate doar in cateva centre de elita din lume, cum ar fi Mayo Clinic (SUA) si Cleveland Clinic (SUA).

author avatar
Andrei Coman
491 afisari

1 COMENTARIU

  1. Nu este bun titlu.Cel mai valoros chirurg nu este prezent aici,este roman se numeste Adrian Ursulescu si lucreaza la o clinica de specialitate din Germania.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger