AcasăNewsElicopterul prabusit in lacul Siutghiol: Parchetul cere STS apelurile prin care se...

Elicopterul prabusit in lacul Siutghiol: Parchetul cere STS apelurile prin care se anunta accidentul

Jandarm găsit împușcat. Parchetul a început ancheta în cazul șocant de la Centrala de la Cernavodă - VIDEO

Continua ancheta privind cauzele care au dus la prabusirea elicopteruluI SMURD in apa lacului Siutghiol, pe 15 decembrie anul trecut.

Procurorii militari din cadrul Parchetului de le langa Instanta Suprema au cerut noi date de la institutii ale statului, in vederea stabilirii motivelor care au cauzat accidentul in urma caruia patru oameni au pierit.

Astfel, Ministerul Public mentioneaza, marti, intr-un comunicat, faptul ca procurorii au solicitat ca Serviciul de Telecomunicatii Speciale (STS) sa trimita Sectiei Parchetelor Militare datele pe care aceasta institutie le are in legatura cu „traficul de voce/apelurile telefonice de anuntare/semnalizare a catastrofei aviatice” din judetul Constanta.

Totodata, procurorii au dispus, printre altele, transmiterea catre Biroul Federal German pentru Investigatii Aeronautice a tuturor dispozitivelor instalate pe elicopterul respectiv, care au inregistrat date privind la parametrii de zbor ai aeronavei.

Nu in ultimul rand, reprezentantii PICCJ vor sa identifice si sa audieze martorii la tragedia aviatica de la mijlocul lunii trecute, dar si sa faca un experiment, pentru a stabili daca, intr-adevar, s-ar fi putut auzi, de la mal, strigatele de ajutor ale uei persoane aflate la circa 300 de emtri, in larg. Mai exact, dupa cum precizeaza sursa citata, se vrea „efectuarea unei reconstituiri pentru stabilirea modului de propagare, pe lacul Siutghiol, a strigatelor de ajutor provenite de la o persoana aflata pe luciul de apa, la o distanta de aprox. 314 – 315 metri de mal, respectiv de inregistrare a acestora cu ajutorul unui telefon mobil, identic cu aparatul folosit de catre un martor, in aceleasi conditii si imprejurari in care acesta din urma a efectuat inregistrarea din 15 decembrie 2014”.

foto: radioiasi.ro

200 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger