AcasăNewsElevii de clasa a sasea dau azi teste de evaluare!

Elevii de clasa a sasea dau azi teste de evaluare!

Incepand de pe 22 mai, are loc testarea elevilor de clasa a sasea. Este vorba despre un program pilot de evaluare ce va deveni national abia anul viitor.

Mai multe mii de elevi din scoli din intreaga tara vor fi testati la limba romana, matematica si stiinte. Notele nu vor fi trecute in catalog, iar testele vor fi de dificultate medie.

Evaluarea elevilor este deocamdata in stadiul de pilot, insa de anul viitor, elevii claselor a II-a, a IV-a si a VI-a  vor sustine aceste testari la nivel national.

In perioada 17-19 iunie, va avea loc inscrierea la evaluarea nationala a elevilor de clasa a VIII-a.  Probele scrise vor incepe pe  25 iunie la limba si literatura romana, in 26 iunie la limba si literatura materna si in 27 iunie la matematica. Rezultatele vor fi afisate in 29 iunie, pana la ora 16.00. Cei nemultumiti pot depune contestatii intre orele 16.00 si 20.00. In perioada 30 iunie – 2 iulie vor fi solutionate contestatiile, iar in 3 iulie vor fi afisate rezultatele finale. Notele obtinute  vor conta la admiterea in liceu.

author avatar
Andra Nesu
285 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger