AcasăNewsElevii catre Trump: Sa-ti fie rusine!

Elevii catre Trump: Sa-ti fie rusine!

Eleva Emma Gonzalez a dezvaluit la un miting cat a incasat Trump de la National Rifle Association: 30 de milioane de dolari

O tanara care a supravietuit atacului armat de la un liceul din Florida, soldat cu 17 morti, a sarit la beregata presedintelui Statelor Unite denuntand puternicele sale legaturi cu National Rifle Association (NRA), principalul lobby american pentru armele de foc.

Eleva Emma Gonzalez a dezvaluit la un miting cat a incasat Trump de la National Rifle Association 30 de milioane de dolari

„Tuturor oamenilor politici care au primit donatii din partea NRA, sa va fie rusine!”, a strigat Emma Gonzalez in cursul unei manifestatii impotriva armelor la Fort Lauderdale, dupa ce l-a criticat vehement pe Donald Trump ca a primit sprijin financiar din partea influentului grup in timpul campaniei electorale din 2016. ”Daca presedintele imi spune ca este o tragedie teribila si nu se poate face nimic il voi intreba atunci cat a primit de la NRA. Si stiu cat: 30 de milioane de dolari”, a continuat Emma Gonzales care i-a criticat si pe parlamentarii americani ”finantati de NRA care spun ca legi mai severe pentru controlul armelor nu vor scadea aceste violente”. Gonzales se afla in amfiteatrul liceului Marjory Stoneman Douglas cand tragatorul, Nikolas Cruz (19 ani) a deschis focul.

Trump da vina pe FBI

Presedintele SUA a acuzat politia federala ca nu a putut impiedica macelul din Florida, ”in ciuda semnalelor trimise de Nikolas Cruz. Nu este acceptabil”.”Ei petrec prea mult timp incercand sa demonstreze o legatura a campaniei Trump cu Rusia. Nu exista nici o legatura!”, a scris Trump pe Twitter. Dupa macelul din Florida, Trump a insistat pe problemele mentale ale ucigasului dar nu a spus nimic despre dreptul de a detine o arma, garantat de Constitutia americana, nici despre armele semi-automate precum Colt AR-15 folosit de Cruz. Cruz era urmarit psihologic pentru probleme de comportament dar a profitat de o legislatie laxa din Florida pentru a-si cumpara legal o arma, anul trecut. O ancheta sociala lansata in cazul lui, pentru auto-mutilare, indica inca din 2016 ca Nikolas Cruz vroia sa-si cumpere o arma de foc. FBI a admis ca a ignorat, in 5 ianuarie, un apel al unui apropiat al lui Cruz in care acesta descria intentiile sale de a ucide oameni, inclusiv intr-un stabiliment scolar. Ministrul american al Justitiei, Jeff Sessions, a vorbit despre ”scaparile” FBI ”cu consecinte tragice”. ”S-a stabilit ca existau semnale de avertisment si ca FBI a trecut pe langa aceste informatii”, a spus Sessions. Nikolas Cruz, care a pledat vinovat, este cercetat pentru 17 crime cu premeditare.

Campanie la spital

Insotit de sotia sa, Melania, Donald Trump a vizitat, la spitalul Broward Health, o parte din ranitii atacului din Florida. ”Munca medicilor, infirmierilor, a celor care au acordat primul ajutor este incredibila.

Trump si Melania au fost acuzati de ipocrizie dupa ce au vizitat victimele la spital

Viteza cu care au transportat victimele la spital este un record”, a declarat Trump. Intrebat daca a vorbit cu victimele, liderul de la Casa Alba a confirmat acest fapt. ”Am facut-o si este foarte trist ca s-a putut intampla asa ceva”, a explicat acesta. Vizita lui Trump la spital a fost iar criticata, presedintele american fiind acuzat pe retelele sociale de ”ipocrizie”.

author avatar
Tudor Borcea
253 afisari

1 COMENTARIU

  1. Mna si ce sa faca Fbi. Daca cineva decide sa faca rau, face. La fel daca vor liniste trebuie retrase armele militare si de ucidere in masa de pe piata neagra si apoi comert. Deci nu poti sa-ti iei orice pe timp de pace indiferent de bani. EX-grenade aruncator de rachete, mitraliera de companie, mitralere cu banda, mine.Pentru ca in aceasta logica eu nu m-as simti liber doar in tanc. Am drept legal sa-mi cumpar un tanc? Atunci stabilesti un pistol neautomat cu un calibru minim cu un rezervor minim si cred ca americanii vor fi si siguri si securizati si fericiti si constitutional legal. NIMENI NU-SI poate imagina vreodata durerea unei mame sau unui tata vazandu-si copilul murind. Eu nu zic ca nu vor mai fi crime. Crima o poti face si cu cutitul. Dar sansele sa omori calitativ, cantitativ, celerativ, obiectiv si eficacitativ scad covarsitor chiar si cu 90%.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger