Ai o poveste fotografii, sau materiale audio/video care crezi ca merita sa fie publicate?
Scrie-ne pe pont[@]national.ro (fara [ ]) sau completeaza formularul de AICI!
Home » News » Elevii, batjocoriti la bacalaureat de profesorii corectori

Elevii, batjocoriti la bacalaureat de profesorii corectori

Autor:

In timp ce despre educatie se vorbeste doar cand vine vorba despre salariile cadrelor didactice, elevii se confrunta, pe langa manualele proaste, programa invechita si metodele de predare plictisitoare, si cu profesori care ii noteaza gresit la examene.

 

subiecte bacalaureat 2015 Elevii, batjocoriti la bacalaureat de profesorii corectori

Semnal de alarma: se inregistreaza tot mai des teze prost corectate la examenele de bacalaureat

Concret, lucrarile date la bacalaureat sunt corectate in unele cazuri de profesori doar cu numele. Rezultatul: diferentele imense aparute intre notarea initiala si aceea stabilita dupa contestatii. Diferente care ajung si la sapte puncte, asa cum s-a intamplat in cazul unui elev al Colegiului National de Arte „Regina Maria” din Constanta. Acesta a obtinut initial nota 2,5 si a primit 9,5 dupa recorectare. Astfel de cazuri socante, cu diferente mai mari de 3 puncte, sunt tot mai des  inregistrate in ultimii ani iar asta l-a determinat pe un elev de la Colegiul National “Grigore Moisil” din Urziceni (care a obtinut si el 2,05 puncte in plus dupa contestatie), sa reclame public ”batjocura” la care sunt supusi elevii chiar de catre profesori si sa solicite Ministerului Educatiei numirea in comisiile de corectare si evaluare a unor ”cadre didactice care au experienta si sunt profesionisti”. Desi este una alarmanta pentru orice om normal, nu mai vorbim despre elevi si parinti, situatia nu-i tulbura cu nimic pe capii Educatiei. Ar fi si greu din moment ce ultimii doi ministri de resort plus premierul la zi sunt ei insisi artisti in masacrarea limbii romane. Politicienii vin si se duc, ca urmare factorii in mod real responsabili si dascalii adevarati din aceasta tara trebuie sa treaca de la tema deja clasica – cresterea salariilor profesorilor – la spinosul aspect al calitatii cadrelor didactice. Nu de alta, dar fara invatamant performant si generatii cat mai culte, orice tara se duce de rapa iar daca ne uitam la educatia noastra viitorul Romaniei arata deja prost.


1 Comentariu la Elevii, batjocoriti la bacalaureat de profesorii corectori

  1. Tachr

    Paisi care e problema? Ca oficina a Partidului cu mustata vb cu jupinul si el le v-a rezolva pe toate. Da el o lege sa fie ok pt elevi
    .


    

Comenteaza pe Facebook


Ziarul National
Recomandarile zilei 25-05-2019
 
Multumim pentru apreciere!
NU, multumesc!