AcasăNewsElevele din lotul Romaniei, olimpice de top la matematica

Elevele din lotul Romaniei, olimpice de top la matematica

Domeniul care le da unor elevi – de liceu sau nu – mari emotii la examene se dovedeste a nu avea prea multe necunoscute pentru fetele care fac parte din lotul Romaniei participant la Olimpiada Europeana de Matematica pentru Fete, de la Kiev.

Competitia e la a opta editie. A inceput pe 7 aprilie si s-a incheiat vineri. Iar cele patru componente ale lotului ghidat de profesorii Mihail Baluna, de la Colegiul National „Mihai Viteazul”, si, respectiv Anca Baltariga, de la Liceul Teoretic International de Informatica, din Capitala, s-au bucurat sa isi treaca in palmares o medalie de aur, doua de argint si una de bronz.

Cea mai inalta distinctie din randul celor obtinute de romance a cucerit-o Alexandra Timofte, eleva in clasa a XI-a la „Tudor Vianu”, in Bucuresti, a anuntat vineri Ministerul Educatiei. Doua tinere pasionate de matematica, de la Liceului Teoretic International de Informatica din Bucuresti, au primit medalii de argint. Este vorba despre Amina Abu Shanab (clasa a X-a) și Diana Tolu (clasa a IX-a). Ioana Popescu, „boboc” la Liceul Teoretic „Scoala Europeana” din Bucuresti, se intoarce acasa de la concursul gazduit de capitala Ucrainei cu o medalie de bronz.

701 afisari

1 COMENTARIU

  1. Bine daca era cupa Voluntari la fotbal poate venea si o galerie iar sportivele jucau doar in tara…

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger