AcasăNewsEleva de la un cunoscut liceu din Capitala, ucisa fulgerator de meningita

Eleva de la un cunoscut liceu din Capitala, ucisa fulgerator de meningita

E alerta la un cunoscut liceu din Capitala, dupa ce s-a aflat ca o eleva din anul terminal a pierit fulgerator, ucisa de meningita fulminanta. Autoritatile fac acum pasii necesari pentru ca toti colegii si persoanele care au fost in contact cu fata de 18 ani sa fie evaluate medical, iar unitatea scolara sa fie dezinfectata.

Cazul fetei care a sfarsit joi, la doar 18 ani, din cauza unei boli care nu i-a lasat nicio sansa la viata, a ajuns in atentia opiniei publice joi. Eleva invata in clasa a XII-a, la Colegiul „Gheorghe Lazar”, o unitate scolara cunoscuta din Bucuresti, aflata in zona parcului Cismigiu. Din cate au anuntat televiziunile de stiri, tanara a ajuns in prima faza la Spitalul Universitar, de unde a fost transferata la „Matei Bals”, Institutul National de Boli Infectioase. Unde, din pacate, a murit, in ciuda eforturilor specialistilor care au incercat sa o salveze. Meningita fulminanta – o boala contagioasa- nu i-a mai lasat, insa, nicio sansa la viata.

In timp ce familia atat de greu incercata se lupta cu o realitate crunta, la liceu se face ancheta epidemiologica. Urmeaza ca elevii de a Lazar sa intre in vacanta mai devreme cu o zi, pentru ca unitatea scolara sa poata sa fie dezinfectata. Mai mult, despre colegii fetei s-a aflat ca le-ar fi fost recoltate probe faringiene si ca ar fi primit deja un tratament profilactic, constand in antibiotice.

281 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger