AcasăNewsElena Udrea vrea TVA de 9% pentru alimentatia din turism

Elena Udrea vrea TVA de 9% pentru alimentatia din turism

Ministrul Dezvoltarii Regionale si Turismului, Elena Udrea, a declarat, joi, la Lupeni, ca in Guvern se poarta discutii pentru reducerea TVA pentru alimentatia din turism la 9 la suta.

Potrivit ministrului Elena Udrea, Guvernul ia in calcul micsorarea Taxei pe Valoarea Adaugata (TVA) in ceea ce priveste alimentatia in turism pentru a veni in sprijinul investitorilor.

„Exista acum o discutie in Guvern pe care am avut-o ieri (miercuri – n.r.), prin care incercam sa aducem TVA-ul de 9 la suta si in alimentatia din turism. Astazi TVA-ul in turism este 9 la suta insa numai pentru partea de cazare si mic dejun. Exista o solicitare mai veche a industriei de turism ca si pentru restul alimentatiei din turism (TVA – n.r.) sa fie 9 la suta. Daca din calculele Ministerului Finantelor reiese ca putem suporta o astfel de micsorare a TVA-ului o vom face”, a declarat Elena Udrea.

Elena Udrea a afirmat ca reducerea TVA la alimentatia din turism ar incuraja investitorii privati sa isi faca pensiuni si sa devina parteneri in marile proiecte finantate in domeniile schiabile si nu numai.

348 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger