AcasăNewsElena Udrea vrea sa iasa din arest si ameninta cu o plangere...

Elena Udrea vrea sa iasa din arest si ameninta cu o plangere la CEDO

Arestata preventiv in dosarul „Gala Bute”, Elena Udrea isi doreste sa petreaca Pastele acasa, alaturi de cei dragi.

In aceste conditii, fostul ministru al Dezvoltarii a facut o noua cerere pentru schimbarea masurii arestului preventiv intr-o masura mai blanda, respectiv arest la domiciliu sau eliberare conditionata.

Noua solicitare a Elenei Udrea va fi judecata pe 10 aprilie, in Vinerea Mare, cand fostul ministru al Dezvoltarii ar putea fi eliberat, in functie de decizia magistratilor de la Inalta Curte de Casatie si Justitie.

In dosarul „Gala Bute”, Elena Udrea a fost acuzata initial de abuz in serviciu, tentativa la folosirea de documente ori declaratii false, inexacte sau incomplete pentru obtinerea pe nedrept de fonduri din bugetul Uniunii Europene, folosire a influentei in scopul obtinerii de foloase necuvenite si luare de mita. Ulterior, DNA a pus-o sub acuzare pentru alte trei infractiuni de luare de mita.

Elena Udrea se plange de conditiile din Arestul Central al Politiei Capitalei, sustine ca masura arestului preventiv este un abuz si ameninta ca va depune o plangere la Curtea Europeana a Drepturilor Omului.

„De azi, Elena Udrea isi propune sa aduca la cunostinta organizatiilor pentru apararea drepturilor omului modul in care e utilizat abuziv arestul preventiv in cazul sau”, a fost mesajul transmis de Marius Striblea, avocatul fostului ministru al Dezvoltarii.

De asemenea, pe un celebru site de socializare, Elena Udrea se plange si ca „procurorii si judecatorii care s-au ocupat pana acum de dosar au avut legaturi cu Laura Codruta Kovesi deci, practic, chiar seful DNA se ocupa de aceasta ancheta”.

author avatar
Cristi Ionita
173 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger