AcasăNewsElena Udrea, spalare de bani pentru PDL

Elena Udrea, spalare de bani pentru PDL

DNA a extins urmarirea penala pe numele Elenei Udrea pentru spalare de bani, fostul ministru fiind acuzat ca a luat mita mai multe sume de bani, pe care le-a transferat la PDL Bucuresti.

Elena Udrea se poate “mandri” cu o adevarata colectie de acuzatii

Extinderea urmaririi penale a fost dispusa atat in cazul Elenei Udrea, cat si in ceea ce il priveste pe Tudor Breazu, sub acuzatia de spalare de bani, in dosarul „Gala Bute”.

Potrivit DNA, intre 2010 si 2011, Elena Udrea, impreuna cu fostul directorul Companiei Nationale de Investitii, Ana-Maria Topoliceanu, au primit circa 300.000 de lei de la administratorul firmei Consmin SA, pentru a asigura plata la timp a lucrarilor executate de societatea mentionata in baza contractelor incheiate cu CNI. „O parte din bani au fost inmanati in numerar lui Topoliceanu Ana Maria, care le-a predat la randul sau lui Udrea Elena Gabriela”, sustin procurorii anticoruptie. In 2011, Udrea a cerut si a primit, de la omul de afaceri Adrian Gardean, foloase materiale in valoare de 10% din platile efectuate de minister pentru contractele de lucrari incheiate de SC Termogaz Company SA si SC Kranz Eurocenter SRL, in schimbul garantiei ca finantarile vor fi aprobate la timp. Astfel, Adrian Gardean i-a dat lui Gheorghe Nastasia in numerar suma de 900.000 euro. Banii au fost predati de catre Nastasia Elei Udrea chiar in aceeasi zi. Procurorii DNA sustin ca o parte din suma obtinuta a fost transferata de catre Breazu si Udrea in patrimoniul organizatiei Bucuresti a partidului din care facea parte aceasta din urma, sub aparenta unor contracte de donatie fictive, intocmite pentru a disimula originea infractionala a banilor.

author avatar
Andrei Coman
425 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger