AcasăNewsElena Udrea se apara in dosarul "Gala Bute": "Multe dintre declaratii sunt...

Elena Udrea se apara in dosarul „Gala Bute”: „Multe dintre declaratii sunt contradictorii”

La Inalta Curte de Casatie si Justitie au avut loc, vineri, primul termen din celebrul dosar „Gala Bute”.

Au fost prezenti cei mai multi dintre cei implicati in dosar. Multi inculpati si-au recunoscut faptele si au solicitat sa fie judecati in procedura simplificata.

Mai mult, inculpatii au facut dezvaluiri in legatura cu implicarea Elenei Udrea si au sustinut ca fostul ministru al Dezvoltarii stia despre toate manevrele ilegale efectuate.

Totusi, Elena Udrea continua sa se declare nevinovata si sa se apere in fata acuzatiilor. La iesirea din sediul ICCJ, fostul ministru al Dezvoltarii a precizat ca „nu am emotii. Multe dintre declaratiile celor implicati in dosar sunt contradictorii”.

„Ma bucur ca dupa noua luni in care spun ca am fost arestata in baza unor declaratii mincinose, ati putut asculta ce spun oamenii care m-au incriminat, cata coerenta au acuzatiile care mi se aduc. Dosarul este public. Astazi ati auzit doar declaratiile in baza carora eu am fost arestata. Si chiar si asa, ele sunt contradictorii cu ceea ce s-a spus in timpul urmaririi penale. Multe dintre acuzatiile care mi s-au adus, in momentul acesta sunt contrazise de ceea ce s-a spus in sala de judecata. Este un proces care va dura. Voi ramane in continuare ferma in a proba minciuna acuzatiilor ce mi s-au adus si aceasta a fost si solicitarea catre instanta. Instanta a avut ocazia sa vada cat de sinceri sunt cei care dau declaratii, cat de coerente si argumentate sunt si faptul ca in afara acestor declaratii nu exista nimic impotriva mea. Denuntatorii au recunoscut faptele, numai ca este ca si cand cineva ar spune ca recunosc fapta, dar, de fapt, nu recunosc nimic. Recunosc ca am luat o genta de bani, dar nu am luat-o pentru mine, nu am desfacut-o, am dat-o ministrului, care nu s-a uitat in geanta. Asta nu este o recunoastere, este un mod de a incerca sa scapi atunci cand ai fost prins ca ai facut o fapta. Au recunoscut implicarea in fapte penale, probabil ca vor fi condamnati. Numai ca tipul acesta de recunoastere, lor le aduce o injumatatire a pedepsei”, a fost mesajul transmis de Elena Udrea.

author avatar
Cristi Ionita
142 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger