AcasăNewsElena Udrea rupe PDL la 20 de ani de la infiintare!

Elena Udrea rupe PDL la 20 de ani de la infiintare!

Conflictul dintre cele doua tabere pedeliste isi va gasi sfarsitul pe 25 mai, cand contestatarii lui Vasile Blaga vor prelua Partidul Popular de la Costel Caras.

Ajunsa presedinte de partid, Elena Udrea isi confirma statutul de om politic

Liderul Partidului Popular va fi Elena Udrea, considerata de viitorii PP-isti ca fiind cel mai bun vector de imagine pentru noul partid. Spunem nou deoarece formatiunea, inregistrata pe vremuri de fostul peremist Corneliu Ciontu si preluata, cu un an in urma, de fermierul Costel Caras (cel care, in timpul scandalului aflatoxinei, a aruncat tone de lapte pe camp), nu a avut pana acum vizibilitate.

Desi a castigat la congres, Vasile Blaga ramane cu un partid ciuntit, care risca sa reajunga la 7%

Initial, Elena Udrea ar fi vrut ca presedinte sa fie altcineva, Cristian Preda, de exemplu, dar oamenii care-i sunt alaturi au fost fermi: ”Tu trebuie sa fii liderul!”. Iar daca tot pleaca din PDL, viitorii populari au vrut sa-i aduca un ultim ”omagiu” lui Vasile Blaga, programand preluarea PP-ului la data cand PDL implineste 20 de ani. Mai exact, pe 23 mai 1993 tribunalul dadea unda verde infiintarii PD, semnand astfel certificatul de nastere al partidului condus astazi de Blaga. Mai mult, dupa cinci zile, pe 28 mai 1993, PD avea prima sa Conventie Nationala, prin urmare ruperea partidului pe 25 mai este clar un bobarnac in plus dat lui Vasile Blaga.

O alta veste proasta pentru acesta este certitudinea ca PP ii va vaduvi partidul de suficienti deputati cat sa-si faca grup parlamentar propriu. Ce-i drept, Blaga pare sa stea mai bine la Senat, unde se spune ca viitorii populari nu au cei sapte parlamentari necesari formarii unui grup. Pana sa-si numere Vasile Blaga efectivele ramase sub comanda lui, cert este ca preluarea partidului lui Caras i-a luat prin surprindere pe pedelisti. Care stateau cu ochii ca pe butelie pe Miscarea Populara, banuita initial ca este destinata a fi noul vehicul politic binecuvantat de Traian Basescu. Iar pentru ca furia pedelistilor ramasi la vatra PD-ului sa fie deplina, PP-ul rebranduit de Elena Udrea si adeptii sai va cere, chiar pe 25 mai din cate se stie, afilierea urgenta la PPE. Nu de alta, dar europarlamentarele bat la usa, iar popularii europeni au si ei interes ca partenerii lor din Romania sa obtina cat mai multe locuri in legislativul de la Bruxelles.

[poll id=”509″]

author avatar
Simona Badulescu
2.362 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger