AcasăNewsElena Udrea, pe blog: "Media PDL pe tara este de 20%"

Elena Udrea, pe blog: „Media PDL pe tara este de 20%”

Elena Udrea sustine ca PDL Bucuresti este cu trei procente peste media partidului pe tara, adica 20%. Iar daca tinem cont ca politicieni sunt mult mai optimisti decat sondajele, inseamna ca PDL s-a cam injumatatit fata de scorul electoral din 2008.

Liderul PDL Bucursti, Elena Udrea

„«Alianta PDL-UNPR la Bucuresti reprezinta dovada cea mai clara ca organizatia condusa de Elena Udrea nu are solutii». Asta am auzit pe parcursul ultimelor doua saptamani. «Nesemnarea protocolului electoral dintre cele doua partide reprezinta o dovada clara ca PDL Bucuresti este in degringolada». Asta am auzit aproape incontinuu ieri. Aceste doua afirmatii, desi de sens contrar, sunt folosite de aceiasi oameni care se dovedesc excesiv de preocupati de ce se intampla in organizatia pe care o conduc. E clar ca, oricum as face, nu este bine”, scrie Udrea.

Ea adauga ca aceiasi oameni care prevestesc grozavia de la PDL Bucuresti sunt cei care in 2008, cand partidul si-a desemnat candidatul pentru Primaria Generala cu cateva zile inaintea inceperii campaniei electorale, nu au scos un cuvant. „Pentru ca, evident, nu eram si eu implicata. Sunt cei care uita sa spuna ca in 2008 s-a pierdut Capitala, anul in care partidul a scos cel mai mare scor din istoria sa la nivel national. Care nu spun ca eu am preluat organizatia la 13%, doua procente sub scorul de atunci al partidului la nivel national, si astazi are 23%, 3% peste media nationala, conform sondajelor„, se arata in postarea lui Udrea.

Silviu Prigoana este candidatul PDL la Primaria Generala a Municipiului Bucuresti

Liderul democrat-liberal mentioneaza ca le spune in primul rand acestora: „PDL Bucuresti este cum nu se poate mai puternic, in contextul general dat”. „Suntem una dintre cele mai bine organizate filiale din tara, una dintre cele mai active, atat comunicational, cat si actional, si vom obtine cu siguranta peste media partidului la nivelul tarii. Avem o oferta clara si extrem de buna pentru bucuresteni, avem unii dintre cei mai buni candidati, suntem determinati si foarte increzatori in sansele noastre. Asa cum vad eu lucrurile, PDL poate recastiga in acest an Capitala”, afirma Udrea.

„Castigam Capitala”

Fostul ministru afirma ca organizatia poate castiga Capitala „in ciuda tuturor piedicilor care i se pun”. „Iar aici ma refer, din pacate, si la cei care ataca si dupa incheierea competitiei interne candidatul desemnat, sabotand astfel partidul si plasandu-se in afara organizatiei. Nominalizarea lui Silviu Prigoana la Primaria Generala este rezultatul unor analize, sondaje si dezbateri interne. Este candidatul pe care bucurestenii il plac cel mai mult, oricat s-ar minuna unii, si care a fost votat de 60% dintre cetatenii colegiului sau in 2008. Silviu Prigoana este un om competent, onest, foarte hotarat, care stie ce vrea sa faca si, poate mai important, un personaj foarte charismatic. O mai spun odata: in politica, votul decide si fiecare cetatean are un vot cu relevanta egala. Nu exista electorat de categorii diferite din acest punct de vedere”, scrie Udrea.

In ceea ce priveste protocolul cu UNPR, liderul PDL afirma ca organizatia de Bucuresti a PDL a fost initiatorul acestui proiect si si-a tinut in permanenta cuvantul dat. „Am pornit la drum cu ideea unei paritati, dat fiind numarul egal de primari, cate doi, cu care venea fiecare formatiune. Plecarea lui Piedone din UNPR a schimbat acest calcul si strategia construita pe cei patru piloni. Am propus de aceea sa mergem singuri pe liste si sa avem candidati proprii la sectoare. Votul unanim in favoarea acestei solutii imi intareste increderea in scorul bun pe care il vom obtine in aceasta vara. Este o dorinta incredibila a organizatiei de a arata, in contextul national al dezertarilor de tot felul, ca suntem puternici si putem castiga Bucurestiul”, scrie Udrea.

„Nu ne-am certat cu UNPR. Ramanem parteneri si in Bucuresti, si in tara”

Ea afirma ca PDL si UNPR nu s-au certat la Bucuresti. „Ramanem parteneri si aici, asa cum vom ramane si la guvernare, si ne propunem ca lucrurile sa stea asa si dupa parlamentarele din noiembrie. Strategia decisa ieri impreuna cu UNPR poate sa ne ajute mai mult sa avem, dupa alegeri, majoritati impreuna la Consiliul General si la consiliile de sector. Candidand separat, cele doua partide vor obtine mai multe voturi decat daca ar fi mers impreuna. E un calcul electoral simplu, pe care il stiu, de altfel, si cei din USL. Partidele separate iau mai mult decat impreuna. Numai ca la ei liantul este ura viscerala si maladiva pentru Presedintele Basescu. Inchei prin a sublinia faptul ca PDL Bucuresti este cel mai important partid din Capitala, are candidati de succes si cele mai bune proiecte pentru bucuresteni. Le reamintesc tuturor ca toate marile proiecte de infrastructura puse in aplicare in Bucuresti au apartinut PDL si cei mai buni doi primari au fost tot de la noi: Traian Basescu si Adriean Videanu. Lor li se va adauga in curand Silviu Prigoana”, mai scrie Udrea.

author avatar
Ciprian Purice
519 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger