AcasăNewsElena Udrea: "Iohannis sa cheme partidele la negocieri. Avem nevoie de un...

Elena Udrea: „Iohannis sa cheme partidele la negocieri. Avem nevoie de un pact pe creditele neperformante”

Elena Udrea, liderul Partidului Miscarea Populara, a anuntat ca Romania are mare nevoie de un pact pe marginea creditelor neperformante.

„Ii cerem domnului presedinte Klaus Iohannis sa cheme la Cotroceni partidele politice, inclusiv PMP, in saptamana aceasta pentru a decide un pact care sa se refere la situatia creditelor neperformante din Romania”, a fost mesajul transmis de Elena Udrea dupa sedinta Consiliului National al Partidului Miscarea Populara.

Elena Udrea sustine ca „sunt sase miliarde de euro intarzieri la plata creditelor” si considera ca intreaga situatie poate reprezenta „o bomba sociala si economica”.

Liderul PMP le recomanda romanilor afectati de cursul leu – franc elvetian sa solicite conversia creditului in moneda nationala. „Exista o directiva a Uniunii Europene care permite conversia creditelor neperformante in moneda nationala. Propunerea PMP pentru solutionarea problemei este ca cei care au probleme din cauza creditelor facute in valuta sa le poata converti in lei la cursul momentului in care au facut creditarea, +/- 20%”.

Elena Udrea considera ca trebuie luati in seama toti romanii care au facut credite in valuata, pentru a nu exista discriminare, si ca „din aceasta varianta ar castiga toata lumea. Clientii ar avea rate acceptabile, iar bancile vor face profituri din dobanzi si comisioane”.

author avatar
Cristi Ionita
98 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger