AcasăNewsElena Udrea, audiata la Inalta Curte de Casatie si Justitie. Vrea sa...

Elena Udrea, audiata la Inalta Curte de Casatie si Justitie. Vrea sa scape de arestul preventiv!

Acuzata de comiterea mai multor infractiuni in dosarul „Gala Bute”, Elena Udrea a ajuns dupa gratii si se afla in arest preventiv de mai bine de doua luni.

Fostul ministru al Dezvoltarii a incercat in mai multe randuri sa obtina o masura mai blanda, dar pana acum i-au fost refuzate toate solicitarile, desi pe 21 aprilie s-a purces la trimiterea in judecata.

Acum, Elena Udrea face o noua incercare de a scapa de arestul preventiv, astfel ca fostul ministru al Dezvoltarii a ajuns, marti, la Inalta Curte de Casatie si Justitie, pentru audieri.

Elena Udrea considera ca nu mai exista motive pentru a ramane dupa gratii, din moment ce s-a facut si trimiterea in judecata. Mai mult, fostul ministru al Dezvoltarii spune ca in arest la domiciliu sau in caz de eliberare sub control judiciar va putea sa-si pregateasca mai bine apararea.

„Am cerut inlocuirea masurii arestului preventiv cu masura arestului la domiciliu sau a controlului judiciar pentru ca la Targsor (n.r. – penitenciarul de femei unde a ajuns Elena Udrea) se pune problema imposibilitatii de a lua legatura cu avocatul si de pregatire a apararii. Doamna Udrea nu a reclamat niciodata conditiile de detentie. Nu a spus ca are conditii de arest mai grele decat ceilalti. Sigur, exista o oarecare ingrijorare generata de situatia scrisorii primite. Intr-un mediu in care nu are protectia pe care si-o doreste, are aceasta temere si s-ar putea ca starea ei de spirit sa fie fundamental afectata de aceasta chestiune. In acest moment procesual ne-am multumit si cu arestul la domiciliu”, a spus Marius Striblea, avocatul Elenei Udrea.

author avatar
Cristi Ionita
219 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger