AcasăNewsElena Udrea, audiata la Inalta Curte de Casatie si Justitie: "Nu exista...

Elena Udrea, audiata la Inalta Curte de Casatie si Justitie: „Nu exista motive sa raman in arest preventiv!”

Elena Udrea, fostul ministru al Dezvoltarii, este audiata, joi, la Inalta Curte de Casatie si Justitie.

Acuzata de comiterea mai multor infractiuni in dosarul „Gala Bute”, Udrea va afla joi daca paraseste arestul preventiv. Magistratii de la Inalta Curte de Casatie si Justitie trebuie sa decida in privinta contestatiei depuse de reprezentantii Elenei Udrea la masura de prelungire cu 30 de zile a arestului preventiv.

In aceste conditii, Elena Udrea a fost dusa, joi dimineata, la sediul institutiei amintite, unde va avea ocazie de a-si sustine punctul de vedere in fata magistratilor.

Inainte de a se prezenta in fata magistratilor, Elena Udrea a postat un nou mesaj pe un celebru site de socializare, prin intermediul echipei sale de comunicare.

Printre altele, Udrea sustine ca „nu exista motive sa raman in arest preventiv”, dar si ca „arestul preventiv trebuie sa reprezinte o masura exceptionala si sa ii priveasca doar pe cei care reprezinta un pericol concret pentru societate si ordinea publica”.

Fostul ministru al Dezvoltarii se plange ca „aceasta masura, a arestului preventiv, s-a transformat in mainile unor anchetatori intr-o formula primara de intimidare si presiune asupra celor carora le este aplicata. Trimiterea la beci se aseamana cu o forma de tortura facuta pentru ca acuzatii sa spuna tot ce vor sa auda procurorii. Or, crezul si speranta noastra este ca Romania a evoluat foarte mult de la momentul in care aceste practici puteau fi definitorii pentru Justitie. Privarea de libertate inaintea unei condamnari nu este fireasca intr-o societate democratica si nu vine nici in spiritul noilor Coduri, care au stabilit ca exista si alte masuri de natura preventiva: controlul judiciar si arestul la domiciliu”.

author avatar
Cristi Ionita
187 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger