AcasăNewsElena Udrea, audiata la Inalta Curte de Casatie si Justitie. Are sanse...

Elena Udrea, audiata la Inalta Curte de Casatie si Justitie. Are sanse mari sa iasa din arest!

Elena Udrea, fostul ministru al Dezvoltarii, a fost audiata, joi, la Inalta Curte de Casatie si Justitie.

Udrea a depus o noua cerere de schimbare a masurii arestului preventiv cu o masura mai blanda, arest la domiciliu sau eliberare conditionata. Solicitarea acesteia va fi judecata joi, astfel ca fostul ministru al Dezvoltarii s-a prezentat in fata magistratilor de la primele ore.

Marius Striblea, avocatul Elenei Udrea, sustine ca aceasta le-a transmis magistratilor ca nu poate fi judecata „dupa opinia publica” si ca nu poate fi acuzata ca a facut parte dintr-un guvern care a taiat pensiile si salariile.

De asemenea, reprezentantul Elenei Udrea sustine ca aceasta este optimista in legatura cu sansele de a iesi din arest si ca este foarte posibil ca fostul ministru al Dezvoltarii sa obtina, joi, o decizie favorabila.

„Elena Udrea are o stare optimista. Si va fi si mai optimista daca decizia, care am inteles ca va fi anuntata dupa ora 18.00, va fi una favorabila. Am demonstrat judecatorului ca, de la momentul in care s-a prelungit masura preventiva si pana astazi, temeiurile avute in vedere de judecatorul care a prelungit masura s-au schimbat. Toate probele care au fost dupa data de 23 martie au reliefat o alta situatie de fapt si au combatut teza initiala a parchetului. Suntem increzator ca sunt sanse mari ca Elena Udrea sa iasa din arest”, a fost mesajul transmis de avocatul fostului ministru al Dezvoltarii.

Decizia de joi va fi una definitiva. Elena Udrea a fost acuzata de comiterea mai multor infractiuni in dosarul „Gala Bute”, respectiv luare de mita, abuz in serviciu sau spalare de bani.

author avatar
Cristi Ionita
318 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger