AcasăNewsEl Chapo droga si viola minore de 13 ani

El Chapo droga si viola minore de 13 ani

(FILES) In this file photo taken on January 8, 2016, Drug kingpin Joaquin "El Chapo" Guzman is escorted into a helicopter at Mexico City's airport, following his recapture during an intense military operation in Los Mochis, in Sinaloa State. - Joaquin "El Chapo" Guzman goes on trial in New York on November 5, 2018 accused of running the world's biggest drug cartel and spending a quarter of a century smuggling more than 155 tons of cocaine into the United States. (Photo by ALFREDO ESTRELLA / AFP)

Dezvaluirea a fost facuta de unul din martorii audiati in procesul desfasurat la New York, in care Joaquin Guzman este acuzat de trafic de droguri si spalare de bani.

Baronul drogurilor turnat de cel mai apropiat tovaras

Guzman spunea ca relatiile sexuale cu minore sunt ca niste „vitamine” care ii „dau viata”, este marturia lui Alex Cifuentes, unul dintre cei mai influenti  traficanti de droguri din Columbia. Cifuentes , mana dreapta a lui El Chapo, a declarat ca o femeie ii trimitea lui El Chapo fotografii cu fetele, iar acesta isi alegea astfel victimele,  platind pana la 5.000 de dolari pentru fiecare fata, multe dintre ele avand varste de 15 ani sau chiar 13.   Joaquin Guzman, in varsta de 61 de ani, le-a drogat uneori pe adolescente folosind o substanta sub forma de pudra, cu ajutorul lui Cifuentes, inainte de a le viola.  Faptele s-ar fi petrecut intre anii 2007 si 2008. In ianuarie, Alex Cifuentes a declarat ca El Chapo l-ar fi mituit cu 100 milioane de dolari pe fostul presedinte al Mexicului, Peña Nieto, insa avocatul lui Guzman, a sustinut atunci ca mita a avut drept scop   protejarea  adevaratului  lider al cartelului Sinaloa,  Ismael „El Mayo” Zambada. “Joaquin neaga aceste acuzatii, care sunt neconfirmate si considerate prea putin credibile pentru a fi analizate la proces. Este pacat ca astfel de documente sunt facute publice inainte ca juratii sa delibereze”, a comunicat  curierul avocatului lui El Chapo, Eduardo Balarezo. Recentele declaratii ale lui Cifuentes vin in contextul in care deliberarile in proces sunt asteptate astazi, insa faptele pomenite de acesta nu au fost mentionate in cele patru zile in care a fost prezent in calitate de martor si au aparut dupa ce mass-media din Statele Unite a acuzat ca multe dintre informatiile despre El Chapo sunt “confidentiale”, in politica de protejare a martorilor-cheie care colaboreaza cu justitia in vederea reducerii pedepselor, inclusiv in cazul lui Cifuentes, arestat in noiembrie 2013. El Chapo este acuzat de trafic de droguri, posesie de arme si spalare de bani, iar pe numele sau exista zece capete de acuzare. Intre 1989 si 2015 cartelul Sinaloa a expediat in SUA peste 154 de tone de cocaina, heroina, marijuana si metamfetamine in valoare de 14 miliarde de dolari.

author avatar
Bogdan Borcea
375 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger