AcasăNewsPleasca pe patru roti pentru noi

Pleasca pe patru roti pentru noi

Iesirea Angliei din Uniunea Europeana ar putea produce oportunitati economice pentru Romania. Producatori importanti de automobile iau in calcul mutarea centrelor de cercetare, din Marea Britanie,  in Estul Europei, miza fiind accesul pe piata libera a fortei de munca.

Multe firme de recrutare sunt interesate de  personal calificat din Romania, Ungaria si Bulgaria, care ar putea supraveghea echipe de dezvoltare si cercetare in aceste tari. Mutarea spre Europa de Est este una strategica, DHR International, o companie de recrutare cu sedii in 25 de tari estimeaza ca personalul calificat din aceasta zona ar reduce costurile companiilor cu 40%. Ford, Volkswagen, Jaguar, Audi si Renault au de mai mult timp deschise fabrici in fostele tari comuniste. In Romania, Renault a investit peste 2 miliarde de euro in uzina de la Mioveni,  realizand, anul trecut, o cifra de afaceri de aproape 20 de miliarde de lei, reprezentand 8% din exporturile Romaniei. Problema este daca vom sti sa profitam de efectul Brexit pentru a le oferi strainilor cale neteda (si chiar asfaltata, atat la propriu cat si la figurat) si nu bete in roate, ca tot e vorba de  un capitol auto. O legislatie coerenta si stabila si cat mai putine vanatori fiscale de vrajitoare

Gigantii auto, pe picior de plecare din Anglia ?

In lipsa unui acces liber la piata unica, sectorul industriei auto britanice va fi  pus la grea incercare, avertizeaza asociatiile de profil. Este vorba de 800.000 de locuri de munca si, de o eventuala retragere – scenariu catastrofal – a unor firme straine (BMW, General Motors, japonezii etc) care au investit masiv in uzinele engleze. Dupa referendumul din vara, a fost randul uriaselor companii japoneze sa avertizeze Marea Britanie, dar si Uniunea Europeana, ca impactul Brexit ar putea duce la mari „bulversari financiare”, avand in vedere ca in Anglia sunt prezente peste 1000 de grupuri industriale, printre care producatorii de automobile Honda, Toyota si Nissan, cu  investitii de circa 90 de miliarde de euro.

Microsoft  pune lacatul pe birourile Skype din Londra

Decizia de iesire din Uniunea Europeana afecteaza  inclusiv  industria hi-tech din Anglia.  Gigantul Microsoft a decis sa inchida birourile Skype din Londra, lasand fara slujba 400 de oameni. Compania adopta o astfel de decizie, motivand ca vrea sa „unifice unele divizii de inginerie, ceea ce va pune la risc mai multe roluri la nivel global din cadrul Skype si Yammer”. Serviciul de comunicatii Skype, fondat  la Londra, in 2003, a fost cumparat de Microsoft, in 2011, pentru suma de 8,5 miliarde de dolari.

author avatar
National
476 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger