AcasăNewsEfectele inundatiilor. Peste 100 de oameni, evacuati preventiv in ultimele 24 de...

Efectele inundatiilor. Peste 100 de oameni, evacuati preventiv in ultimele 24 de ore

Precipitatiile insemnate cazute in ultimele zile, care au facut ca apele sa iasa din matca si sa provoace inundatii pe suprafete importante, continua sa le dea mari batai de cap locuitorilor mai multor judete din tara, situate indeosebi in zona Moldovei.

In ajutorul lor au intervenit si intervin in continuare reprezentanti ai ministerului de Interne, cu peste 2.000 de efective umane- pompieri, jandarmi si politisti si mijloace tehnice.

Desi situatia nu mai e la fel de grava ca joi, de exemplu, doar in ultimele 24 de ore, din cate a anuntat sambata purtatorul de cuvant al institutiei in cauza, au fost evacuate- ca masura preventiva- nu mai putin de 113 persoane, de pe raza a patru judete. Cateva zeci dintre acestea s-au intors pana la acest moment acasa, doar 34 fiind, in continuare, departe de gospodariile in care isi au agoniseala de-o viata.

Din cate a precizat Monica Dajbog, sambata nu mai erau localizati izolate, iar in ultimele 24 de ore reprezentantii MAI au intervenit de urgenta in ajutorul oamenilor aflati in 155 de localitati din zonele afectate de apele dezlantuite.

Din pacate, doi barbati au pierit, in ultimele zile, dupa ce au fost luati de viituri.

sursa foto: Facebook/MAI

author avatar
Cristina Stefan
139 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger