AcasăNewsEfectele inundatiilor. Peste 1.000 de oameni evacuati/Se trimit ajutoare in Galati

Efectele inundatiilor. Peste 1.000 de oameni evacuati/Se trimit ajutoare in Galati

Imagini greu de privit, cu case inundate, curti si gradini pline cu apa, dar si drumuri si cai de acces blocate de efectele dezlantuirii naturii.

Ploile cazute in ultimele zeci de ore in mai multe zone din tara au facut prapad indeosebi in doua judete din regiunea Moldovei, respectiv in Vrancea, dar si Galati (pe raza caruia deunazi a fost COD ROSU de inundatii, pe raurile din doua bazine hidrografice). A fost nevoie ca reprezentanti ai Armatei, dar in special ai MAI- in speta pompieri, jandarmi, dar si politisti sa intervina in ajutorul locuitorilor. De altfel, in zona au fost detasati salvatori de la ISU din judete in care efectele ploilor cazute in ultima perioada nu au fost atat de mari.

In total, peste 1000 de oameni din Vrancea si Galati s-au vazut nevoiti sa-si paraseasca locuintele si sa caute sa se fereasca din calea apelor. Cei mai multi au gasit adapost la rude si apropiati, insa au fost si cazuri in care oamenii au ajuns sa stea in spatii puse la dispozitie de autoritati, respectiv in sali de sport sau in camine culturale, din cate a anuntat joi seful Departamentului pentru Situatii de Urgenta.

Intre timp, cum ploile s-au mai domolit, s-a trecut la o alta etapa menita sa le vina in ajutor oamenilor greu incercati de furia naturii. Si anume la scoaterea apelor din case si din curti, cu ajutorul unor motopompe.

De asemenea, din directia MAI s-a anuntat ca in zonele afectate de inundatii urmeaza sa ajunga, pe langa statii portabile menite sa ajute la igienizarea apei devenite nepotabile. Dar si ajutoare din Rezerva de Stat – apa minerala si conserve – in localitatile Pechea, Slobozia Conachi si Cuza Voda, precum si donatii de la Crucea Rosie, constand in saci de dormit si produse de igiena personala.

[youtube]Ah-Qgm3iCDo[/youtube]

sursa foto: Facebook/IGSU

author avatar
Cristina Stefan
364 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger