AcasăNewsEconomia Romaniei merge de sta. Iar suntem in urma bulgarilor !

Economia Romaniei merge de sta. Iar suntem in urma bulgarilor !

In topul mondial al competitivitatii, realizat, anual de World Economic Forum (WET), tara noastra coboara, vertiginos, noua pozitii, situandu-se pe locul 62, din 138 de state, cu mult in urma Bulgariei, plasata pe pozitia 50. La polul opus se afla Elvetia, care ramane cea mai competitiva tara de pe mapamond.

In clasamentul general, pe o scara de la 1 la 7, Romania a realizat un scor modest, de 4,3 puncte, sub cel obtinut de Bulgaria, Letonia, Rusia, Polonia, Lituania, Cehia sau Estonia. Mai rau decit noi stau Slovenia, Ungaria, Croatia, Grecia si Republica Moldova.

 

La capitolul macroeconomie, Romania inca sta bine, obtinand locul 28. Infrastructura, educatia si sanatatea, raman, in continuare, puncte nevralgice, din cauza carora ne clasam pe locul 88. De altfel, cele mai mari probleme ele economiei autohtone sunt analizate de Global Competitiveness Report (2016-2017). Ne afecteaza impozitarea excesiva, birocratia fiscala, accesul la finantare, lipsa fortei de munca calificata, infrastructura rutiera etc, iar in privinta dezvoltarii afacerilor si inovatiei, ne situam abia pe locul 100.

In topul clasamentului WET se afla Elvetia, Singapore, SUA, Olanda, Germania, Suedia, Marea Britanie, Japonia, Hong Kong si Finlanda.

Economia Romaniei merge de sta. Iar suntem in urma bulgarilor !
author avatar
Bogdan Borcea
287 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger