Ai o poveste fotografii, sau materiale audio/video care crezi ca merita sa fie publicate?
Scrie-ne pe pont[@]national.ro (fara [ ]) sau completeaza formularul de AICI!
Home » News » Ecaterina Andronescu: Scolile trebuie sa aiba cantina

Ecaterina Andronescu: Scolile trebuie sa aiba cantina

Autor:

Ministrul Ecaterina Andronescu a declarat ieri, dupa ce comisiile parlamentare reunite de buget-finante au dat raport favorabil bugetului Ministerului Educatiei Nationale, in crestere cu 46,73% fata de 2018, ca banii vor fi folositi pentru extinderea programului masa calda in scoli.

 

cantina Ecaterina Andronescu: Scolile trebuie sa aiba cantina„Exista un amendament, care a si trecut, potrivit caruia, 140 de milioane de lei se iau de la Autoritatea Electorala Permanenta si aceasta suma trece la capitolul cheltuieli de capital, din care noi urmeaza sa facem investitii. De asemenea, au mai trecut 100 de milioane prin redistribuire la cheltuielile pentru sustinerea universitatilor. Sa putem sa facem masa calda, trebuie sa pregatim scolile. Scolile trebuie sa aiba cantina, in care noi sa dam masa calda copiilor. Extinderea mesei calde se loveste de acest impediment. Noi, in acest moment, avem OUG, functioneaza acum si avem 50 de scoli care servesc masa calda, sunt alese in asa fel incat sunt scoli cu elevi cu probleme sociale. Programul acesta este de 3 ani. Ca sa-l putem extinde, va trebui sa ne ganduim cum sa facem investitii in scoli sa avem cantine”, a declarat Ecaterina Andronescu dupa ce Comisiile parlamentare reunite de buget-finante au dat, marti, raport favorabil bugetului Ministerului Educatiei Nationale. Andronescu a spus, dupa ce Opozitia a acuzat in timpul dezbaterii in Comisie ca Liviu Dragnea a plagiat un amendament al PNL, ca„atunci cand facem ceva pentru sistemul de invatamant, nu trebuie sa castigam politic, trebuie sa castige sistemul”.


2 comentarii to Ecaterina Andronescu: Scolile trebuie sa aiba cantina

  1. g

    adevarat, fa. caiete,pixuri, moca. dulapuri pt manuale, acestea trase la xerox, pentru acasa, un ghiozdan de 5-8kg in spinare, pericliteaza sanatatea copilului.

    SCOLITI PROFESORII, NEAPARAT. Schimbati sistemul de invatamant, dupa cel francez,englez,italian sau japanez.

    Uniforma obligatorie, dar nu de fite.

  2. Amadeus

    E imposibil. Sunt scoli de tara unde greu ajunge elevul. Poate liceele alea da. Dar pot ajunge sandvisuri neperisabile si mere si la scoli.


    

Comenteaza pe Facebook


Ziarul National
Recomandarile zilei 23-04-2019
 
Multumim pentru apreciere!
NU, multumesc!