AcasăNewsE sigur! Creste pretul calatoriei cu metroul

E sigur! Creste pretul calatoriei cu metroul

Fum la metrou, la stația Unirii! Circulație îngreunată pe Magistralele 1 și 3 - VIDEO

Bucurestenii care prefera sa se deplaseze cu metroul din Capitala vor scoate mai multi bani din buzunar pentru o calatorie.

Cresterea pretului calatoriei cu metroul era anticipata inca de anul trecut, iar reprezentantii Metrorex sustin, acum, ca este inevitabila si se va face in cel mai scurt timp posibil.

Motivul principal este ca subventia primita de la bugetul de stat mai asigura doar 65% din necesar, iar noua taxa pe stalpi reprezinta o cheltuiala in plus de aproximativ 10 milioane de euro pe an.

In plus, cei de la Metrorex se plang ca „pana acum s-au redus la maximum cheltuielile, pana la limita sigurantei traficului. Scumpirea tarifelor de calatorie nu mai poate fi evitata”.

In aceste conditii este de asteptat ca preturile sa creasca dupa cum urmeaza:

– cartela cu doua calatorii – de la 4 lei la 5 lei

– cartela cu 10 calatorii – de la 15 lei la 20 de lei

– abonament saptamanal cu numar nelimitat de calatorii – de la 20 de lei la 25 de lei

– abonament lunar cu numar nelimitat de calatorii – de la 60 de lei la 75 de lei

– abonament lunar cu 62 de calatorii – de la 50 de lei la 65 de lei

– abonament de o zi – de la 6 lei la 8 lei

Cand solicita scumpirea tarifelor de calatorie, cei de la Metrorex se bazeaza si pe faptul ca in Bucuresti este cel mai mic tarif practicat din Uniunea Europeana, existand posibilitatea ca, in curand, sa se treaca si la o taxare tip zonal, ca in Londra, unde orasul a fost impartit in sase zone, iar pretul calatoriei a crescut pentru ca taxarea se face si la intrare si la iesire, astfel ca o calatorie ajunge sa coste si cinci lire sterline (circa 27,5 lei).

author avatar
Cristi Ionita
307 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger