AcasăNewsE oficial! Romania a iesit din recesiune!

E oficial! Romania a iesit din recesiune!

oficial-romania-a-iesit-din-recesiune-crestere-economica

Economia Romaniei a iesit oficial din recesiune. Produsul Intern Brut (PIB) a inregistrat cresteri doua trimestre consecutive, dupa doi ani de criza economica.

oficial-romania-a-iesit-din-recesiune-crestere-economica-foto-agerpres.roPIB-ul tarii noastre in trimestrul I din 2011 a fost, in termeni reali, mai mare cu 0,6% comparativ cu trimestrul IV din 2010 (date ajustate sezonier), a anuntat, vineri, Institutul National de Statistica. Acesta este al doilea trimestru de crestere economica, dupa ce in ultimul trimestru din 2010 a fost inregistrata o crestere de 0,1% comparativ cu trimestrul anterior.

„Iesirea din recesiune este doar un pas din iesirea din criza. Trebuie continuata reforma inceputa si trebuie continuata in acelasi ritm reforma companiilor de stat. Orice companie de stat sau regie pe pierdere inseamna bani din buzunarul cetateanului. Se impune o reforma in profunzime a regiilor si a companiilor de stat (…) Ce se intampla in Romania este ca si caderea intr-o prapastie, la un moment dat te opresti din cadere si sa incepi sa te cateri”, a declarat recent premierul Emil Boc.

Economia Romaniei a intrat in recesiune in urma cu doi ani, dupa ce a inregistrat o scadere consecutiva a PIB-ului in primul trimestru din 2009 si in ultimul trimestru al anului 2008.

In 2010, economia Romaniei a scazut cu 1,3%. Pentru 2011 este estimata o crestere economica de 1,5%, iar in 2012 o crestere economica de 3,5% pana la 4%.

350 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger