AcasăNewsE oficial! “Calaul” Romaniei vrea sa conduca Europa

E oficial! “Calaul” Romaniei vrea sa conduca Europa

Frans Timmermans, „prietenul” nostru, vrea sa fie presedintele Comisiei Europene

Pentru cine s-a tot mirat de aplombul cu care defila Mos Timmermans in ultima perioada: olandezul nu-i multumit cu fotoliul de prim-vicepresedinte al Comisiei Europene, vrea sa-i ia locul lui Jean-Claude Juncker! Ii place mai mult biroul trotilatului, chestie de fengh-shui, nu te pui cu asa ceva. Si, ce ne priveste pe noi? Doar nu credeti ca viitorul sef al executivului european va face tot ce tine de el sa deposedeze Romania de Portul Constanta, cel atat de ravnit de poporul batav? Nuuu, nicidecum, nu se pune problema, alde Timmermans are echidistanta, pentru el fiecare tara are aceleasi drepturi. Da, da, cum sa nu!?

Frans Timmermans prietenul nostru vrea sa fie presedintele Comisiei Europene

Intr-o atmosfera boema, inconjurat de cativa fumati, Frans Timmermans si-a anuntat oficial candidatura la presedintia CE. O cafenea a fost locul ales, ca acolo isi are casa prestanta si eleganta Occidentului, printre narghilele si cesti de Lavazza. In discursul sau, olandezul le-a vorbit interlocutorilor despre nevoia de implicare in viata si dezvoltarea comunitatii europene, si-a nuantat vorbele cu amenintari despre tsunamiul social ce va lovi Uniunea, totul ca o tusa personala din tabloul ce-l infatiseaza pe el salvatorul natiunilor de pe „Batranul continent”.

„Copiii mei ma vor intreba «tu unde erai? Ai avut tot felul de idei si ne-ai spus mereu cat de importanta a fost Europa, dar unde erai cand a venit criza?» Va trebui sa le raspund la aceasta intrebare. Sunt multe in joc, primele alegeri europene in care nu mai este vorba despre a fi un pic mai la stanga sau un pic mai la dreapta, ci despre a mai avea sau nu in viitor o Uniune Europeana”. Spici de profesionist in arta manipularii, sesizati amenintarea „a fost Europa”, „a mai avea sau nu in viitor o Uniune Europeana” strecurata ca o nuanta aproape insesizabila? Frans Timmermans vorbeste despre UE la timpul trecut, acesta este, de fapt, pericolul care ne paste, dar sa fim linistiti, salvatorul e aici, printre noi. Evident, in persoana sa, el vine calare pe un val de simpatie populara pregatit sa lupte cu provocarile viitorului, sa se ia la tranta cu euroscepticismul, sa-i nimiceasca pe toti guristii din Est.

PSD, pus in garda

Frans Timmermans are parte de sprijinul Partidului Laburist olandez, afiliat socialistilor europeni, ceea ce-l transforma in candidatul acestei aripi la alegerile de anul viitor. Are cele mai mari sanse sa reprezinte socialistii la alegeri, mai ales ca se bucura de notorietate si o puternica sustinere la nivel european, asta si prin prisma functiei pe care o ocupa in prezent. Prin vocea liderului SD din Germania, Andrea Nahles, nemtii si-au anuntat deja votul: „Sunt convinsa ca Timmermans va unifica si intari familia europeana a partidelor noastre si ne va conduce spre un rezultat comun foarte bun in alegerile din 2019”.

Pentru Romania, intrarea in cursa a lui Frans Timmermans e o adevarata lovitura, ba nu exageram daca spunem ca tara noastra a dat de dracu! Olanda face presiuni de ani buni sa-i cedam administrarea Portului Constanta, pentru a pune capat, astfel, puternicei concurente ce i se face Rotterdamului. Este de asteptat ca batavul sa se implice in aceasta poveste, mai cu seama ca pesedistii nu-i sunt deloc la inima.

Doar ce s-a intors Viorica Dancila de la Bruxelles, acolo unde a avut un discurs considerat ostil fata de inaltii oficiali ai Comisiei Europene. De fapt, premierul Romaniei n-a ratat sansa sa-i dea peste nas lui Timmermans, reamintindu-i ca el nu are in fisa postului urecherea autoritatilor de la Bucuresti. Meciul PSD – CE va ajunge, aproape sigur, in prelungiri, mai cu seama ca Timmermans si-a permis sa ameninte: „Nu vom ezita sa aducem in fata instantei Guvernul roman, daca acesta nu va da curs recomandarilor noastre, ale GRECO si ale Comisiei de la Venetia”.

Cu Partidul Social Democrat la Palatul Victoria si un Frans Timmermans ales ca presedinte al Comisiei Europene, Romania va fi de departe oaia neagra a Uniunii.

author avatar
Nicholas Cezar Redactor
1.040 afisari

6 COMENTARII

  1. N-ar fi mai bine sa i se propuna lui Viktor Orban sa candideze si toata Europa sa danseze ceardas ? Cine s-a milogit sa ni se deschida usa , cine a semnat Acordul de Asociere , in numele cui a negociat profesorul clujean Puscas intrarea in U.E si ce obligatii de respectare a tratatelor europene are Romania ? La placinte – inainte , da , noi , facem si desfacem cum ne taie capul pentru CA PUTEM ! Nimeni nu te-a cooptat cu arcanu , tu esti cel care ai cerut afilierea asumandu-ti responsabilitatile si luand angajamente de respectare a tratatelor Uniunii Europene , nimeni nu te forteaza sa ramai , liber la Roexit cu toate consecintele ce decurg din sinucigasa optiune . Se aud aplauzele celor 5 milioane de pribegi pe care ii mananca palmele sa se intoarca acasa si sa munceasca in locurile puse la dispozitie de Guvern ?

    • Oaia Neagra: nu poti fi banuit de o necunoastere a realitatii ci doar de falsificarea ei. Romania a fost introdusa in NATO si UE DOAR ptr. resurse, pozitia geopolitica si ptr. extindere a pirtii de desfacere a occidentului. Sa fim seriosi nici UE, nici NATO nu dau doi bani pe toate tarile ce au apartinut Tratatului de Varsovia. ROEXIT ? nici de am vrea nu se mai poate, vezi Marea Britanie ce consecinte va suporta. Lagarul comunis a fost nimic pe langa noua dictatura capitalista.

      • Sihastrule , tranca-fleanca , tastezi din chilia din Rabnita ? Ce anume este gresit in postarea oii negre ? Falsificarea realitatii este apanajul vostru , profesorul Puscas traieste , lasa postarile tendentioase prin presa romaneasca pentru un pumn de copeici . Cat de serios esti cand afirmi ca UE si NATO nu dau doi bani pe tarile care au apartinut Tratatului de la Varsovia ? Flancul Estic nu-i intereseaza , Tarile Baltice nici atat ? In Polonia se investeste masiv , pana si problema religioasa din Ucraina este tratata cu deosebita atentie si are sprijinul Occidentului .Muntenegru adera la NATO , urmeaza Georgia , Ucraina , Republica Moldova cu onorificul Dodon , posibil Transnistria sa te umpli de fericire …! Postezi sa te incropesti pentru iarna cu niste creitari pentru samagon , hleb si mahoarca , te vede Boje – Boje si te pedepseste , lasa-te de prostii si mormaie-ti psalmii cu litere chirilice , te faci de ras !

  2. No bine ca columbuenii au piata de desfacere la narcotice la Anver si Amsterdam. Bine e ca nu ne vor in Sengan cum ai vrea un stat drept crestin iata o manta de 4.000.000 cu un nucleu dur de 500.0000 de adevarati crestini .Cine ar vrea in Sengan un stat nepoponar cu 10 poponari in toata Romania? Cine ar vrea in Sengan tineri care nu se drogheaza in bar? Cime ar vrea in Sengan tinere care nu se vand la bordel si merg si îngenunchează in biserica stramoseasca ⛪ ? Cine ar vrea in Sengen baieti cuminti care nu merg la curve? Iata ce trebuie dezbatut in Ue. Slaba moralitate educatie si conduita sociala a tinetilor olandezi. Proiecte simpozioane ateliere cu temele.:Hei UE incotro? Ce e de facut? Tinerii si drogul. De ce noi si nu UE? Pana cand? De ce suntem ignorati si ignoranti? Prostitutia si degradarea sufleteasca. Sexul intre barbati si pierderea mantuirii. De ce nu ne vedem lungul nasului? Sengen de ce si pt ce? Etc.

  3. acest domn a admonestat-o pe Norica Nicoai pt ca a completat cu doar o propozitie cuvantarea dupa ce s-a asezat jos dar el toate completarile le zicea la microfon in timpce statea pe scaun !!! Bravo dom,le !

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger