AcasăNewsE la fel ca inainte, vrem pe Putin presedinte!

E la fel ca inainte, vrem pe Putin presedinte!

I-ascultati, măi dragă Iliescule, Constantinescule (Emil parcă, nu?), Băsescule si tu, Klaus somniferum, ce-mi auziră urechile. E din popor asa că, atentie, urmează expresii vulgare!

I-ascultati, mai draga Iliescule, Constantinescule (Emil parca, nu?) , Basescule si tu, Klaus somniferum, ce-mi auzira urechile. E din popor asa ca, atentie, urmeaza expresii vulgare.

I-ascultati, măi dragă Iliescule, Constantinescule (Emil parcă, nu?), Băsescule si tu, Klaus somniferum, ce-mi auziră urechile. E din popor asa că, atentie, urmează expresii vulgare!

Cum al cui presedinte? Al Romaniei, fireste. Cum care Romanie? Romania, bre, aia, tara  pe care ati calarit-o, careia i-ati jurat dragoste, cum i-a jurat Rica Venturiano Zitei. Se stie doar ca iubirea de tara e o virtute. Cum te prinde, cum nu te mai lasa. Iar iti mai da drumul prin curte, iar te prinde, iar nu te mai lasa. Nu se stie daca indivizii mai sus enumerati chiar  cred ca fara ei tara se duce dracului, astfel incat merita cate un basorelief pe Arcul de Triumf. Ce parere aveti de urmatoarea si reala scena: un jeg de tramvai  vine dinspre Obor, clatinandu-se pe sinele strambe, ca niste grisine abia rupte, pe care le promite reabilitate G.V.P. Firea: aglomeratie, lume catranita, morti, grijanii, inclusiv la adresa celor mai sus enumerati. Apoi o concluzie, deasupra glasului tuturor: Putin, Putin sa vina aici, asta ne trebuie, ca asta nu se joaca! Nu zambiti ingaduitor si va aratati fasolele ca era ”segmentul ala” de populatie needucat si, asa, mai bosorog. Ca numai segmentul ala mai voteaza. Mai bine zis, va mai vota. Box populi, box dei, ca tot vorbeam de Venturiano. Ca de tinerime v-ati spalat pe bot. E prima oara in 25 de ani cand mi-a fost dat sa aud asa ceva. Geaba te-ai chinuit, nea Nelule, cu perestroika matale damboviteana si ai clocit un partid care ar da meditatii si sicilienilor. Geaba v-ati sinucis cu ”levolverul” (tot Venturiano) domnu’ Nastase, geaba v-a albastrit Faur Isaia barba, dle Constantinescule (de parca erati Bin Laden, doamne iarta-ma), geaba ai vrut de doua ori in iatac cu patria, Traiane, geaba taci ca un Sfinx altoit cu inteleptul rege Solomon, Klaus Iohannis. S-a dus la brutarie toata munca voastra. Romanul de pe strada vrea domn strain.

Romanul si rusul

In definitiv, de ce nu l-ar prefera romanii (care voteaza) pe Putin, daca la asta s-a ajuns, simpaticilor carismatici?  Intre mentalul rusesc si cel romanesc sunt nebanuit de multe asemanari. Ambele tari au primit un spit in testicule, dupa destramarea fostelor oranduiri. Ambele au ramas intr-un coi, celalalt (reprezentand printre altele repere precum orgoliul national, industria, apararea, imaginea, siguranta sociala, bautura ieftina si avantajele turnatoriei la securitate) fiind vandut pe o rubla/leu, la banca de organe a corporatistilor. Ambii ne pisam ochii la defilari. Ambii bem bere la plastic, ambii suntem corupti din burta mamei, ambii avem bicepsi de la facut cruci. Ambii traim la bloc, ne ”descurcam” din tata-n fiu , ambii ducem dorul fostilor dictatori: rusii ies cu portretul lui Stalin in strada, noi il evocam pe unde apucam pe Ceusescu (”Doi eroi am avut, domnule, Mihai Viteazul si Nicolae Ceausescu”, auzita in alt tramvai, jegos, cum am stabilit).

Vladimir, da, paiate, nu

Numai ca exista o deosebire intre indivizii care au imbracat costumul de presedinte al Romaniei si Vladimir Putin, care se bucura, si acum, de o sustinerea aproape totala din partea populatiei. A repus Rusia pe harta lumii, spre deosebire de liderii romani, a creat cea mai moderna si mai puternica armata (armata Romaniei e teorie) , dupa modelul celor mai puternice si moderne armate ale omenirii: armata romana si cea a Wehrmacht-ului, cu toate ca nu suna bine asta. In paralel, a stiut sa scape de la fiare vechi o serie de branduri ale industriei rusesti (spre deosebire  de liderii romani& acolitii lor). Un mare bingo, un orgoliu recastigat  al Maicii Rusii, in ochii alegatorilor. In alta ordine de idei, rusul alegator e in Nirvana cand vede ca nimeni din putredul Occident nu-i sufla in ciorba lui Vladmir Vladimirovici (desi inghetata e slabiciunea lui culinara) , mai ales cand are privirea aceea de peste congelat cand vorbeste de minoritatile sexuale si de gaze. Nu ca la noi, da? A dat cu oligarhii de pamant, live, ce mai vreti? A, mai sunt si altii? Ei, acu omul nu poate face chiar minuni.

La concluzii

…cum se spunea in fostele sedinte de partid, stie dl Iliescu. Anume ca, daca auzi pe strada ca romanul il vrea pe Putin la Cotroceni, satul sa-i ghioraie matele sub politicieni autohtoni, nu e deloc  bine. Adica Romania e tara NATO si UE doar in vorbe. Si de atata UE nu se simte deloc in siguranta, social vorbind. Militar vorbind, iarasi nu prea ar da bine cartile. Alianta strange de zor trupe la usa lui Putin, doar ca prin partea locului parem iar sa luam rolul de dorobanti in izmene, in lipsa unor arme de varf, ca  bateria de creioane de la Deveselu nu sperie pe nimeni. In caz de doamne-fereste, ce o sa fim? Un ”no man’s land” parjolit, ca apoi focul se va stinge, pana sa ajunga in Vest, cu impacarea partilor. Acu, dreptate au si SUA, ai caror ambasadori, din 1990 incoace, ne transmit, la limita limbajului diplomatic, acelasi mesaj: bai, nu mai furati, nu mai furati! Avand nevoie, fireste, de o ”zona”, sa-i zicem asa, care sa nu le puna probleme.Cum sa aduca puscoci moderne aici? Pai spionii ce pazesc? Pai nu am avut noi ministru care s-a vandut pe tuica si pe caltabosi?

author avatar
Tudor Borcea
643 afisari

1 COMENTARIU

  1. MULTUMESC PT PRIMUL LUCRU SIMPATIC PE ZIUA DE AZI.aCEA CU CALTABOSII.VA APRECIEZ F MULT PT CA AVETI CURAJ SI NU IERTATI PE NIMENI.lA MAI MULT!

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger