AcasăNewsE epidemie de rujeola in Romania! Cel putin doi copii au murit...

E epidemie de rujeola in Romania! Cel putin doi copii au murit din cauza acestei boli

Anuntul oficial in acest sens a fost facut in cursul dupa-amiezii de miercuri, chiar din directia Ministerului Sanatatii (MS), institutie din directia careia aflam, pe langa cifre alarmante, si o pozitie exprimata cat se poate de categoric la adresa opozantilor ideii privind vaccinarea copiilor.

Astfel, statisticile indica faptul ca in Romania s-au inregistrat, din ianuarie si pana in august, adica in primele opt luni ale anului, nu mai putin de 675 de cazuri de rujeola (afectiune incadrata in randul „bolilor copilariei” si cunoscuta popular si drept „pojar” -n.r), la nivelul a 23 de judete. Din pacate, doi bebelusi au murit, iar un al treilea caz de deces – aparut recent, tot la un copil care nu apucase sa implineasca un an de viata – are suspiciune de rujeola, insa momentan nu exista o confirmare definitiva. Cele trei cazuri au fost constatate in judetele Arad (doua) si Timis. Ca sa va faceti o idee asupra nivelului cresterii cazurilor, aflati ca din cifrele comunicate miercuri de catre reprezentantii MS, in toate cele 12 luni ale anului trecut au fost doar 7 cazuri de rujeola si niciun deces.

MS: „Acesti copii au murit inutil si fara sens”

La nivel de cazuri per judet, cele mai multe situatii -219 -au fost raportate la granita dintre judetele Bistrita Nasaud si Cluj, alte 145 au fost inregistrate in judetul Mures, urmate de Arad (113 cazuri), Timis (71 de cazuri) si Brasov (33 de cazuri). In Capitala, aceeasi sursa mentioneaza ca au fost semnalate 4 cazuri sporadice de rujeola, la persoane fie care nu s-au vaccinat, fie ‘incomplet vaccinate”.

Pe fondul distribuirii acestor date, din directia institutiei conduse de Vlad Voiculescu aflam si un punct de vedere, unul mai greu de trecut cu vederea, macar din punctul de vedere al exprimarii fara echivoc. „Ministerul Sanatatii condamna in cei mai duri termeni campaniile iresponsabile impotriva vaccinarii copiilor. Rezultatele acestora se traduc, de exemplu, in inmultirea cazurilor de rujeola de zeci de ori intr-un singur an. Cele trei cazuri de deces au survenit la copii sub varsta de 1 an, adica sub varsta la care se efectueaza vaccinarea impotriva rujeolei (vaccinul ROR). Acesti copii au murit inutil si fara sens. (…) Apelul Ministerului Sanatatii catre parinti este de a respecta calendarul de vaccinare ROR pentru sanatatea copiilor”, se transmite in comunicatul institutiei guvernamentale.

226 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger