AcasăNewsE.coli in carne de mici/tocata - la restaurant, dar si in carmangerie

E.coli in carne de mici/tocata – la restaurant, dar si in carmangerie

E greu de stabilit ce si mai ales de unde ar fi bine sa mancam. O serie de date facute publice in cursul zilei de marti, din directia autoritatii in materie de siguranta alimentelor nu sunt deloc usor de digerat.

Concret, reprezentantii Autoritatii Nationale Sanitar Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor au anuntat rezultatele unor actiuni de verificare desfasurate in intervalul 5-16 septembrie, la nivel national, ca parte a unui plan de control, prin care s-a dorit sa se vada in ce masura este prezenta Escherichia Coli (E.coli) verotoxigena în produse alimentare de origine animala.

Dupa ce au fost prelevate probe din mai mute categorii de produse, atat de origine animala- carne si preparate pe baza de carne de bovine, ovine si manzat – inclusiv carne de mici si tocata, dat si pastrama sau carnati, dar si altele – cat si lactata (lapte crud de vaca si paie, cas, telemea de oaie si vaca, cascaval, dar si iaurt de vaca etc), atat din abatoare, cat si din magazine alimentare sau supermarketuri din capitala si 26 de judete, s-a trecut la testarea lor.

4 probleme

Au fost gasite patru probleme, niciuna la unitati alimentare din Capitala. Rezultatele -enumerate intr-un comunicat al ANSVSA – au evidentiat prezenta E.Coli in patru probe, si anume: la micii gasiti intr-un restaurant din judetul Giurgiu, in cazul unui cas proaspat prelevat dintr-un centru de prelucrare a laptelui din judetul Vaslui, precum si in cazul unei probe luate dintr-un esantion de carne tocata aflat intr-o carmangerie din judetul Iasi. Nu in ultimul rand, o proba luata de pe suprafata unei carcase de ovine aflate intr-un abator din Timis a scos la veala, conform aceleiasi surse, prezenta Escherichia Coli verotoxigena.

Urmare a celor constatate in laborator, specialistii de la DSP locale au facut controale amanuntite la unitatile in care au fost gasite produsele cu probleme.

sursa foto:agroinfo.ro

225 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger