Ai o poveste fotografii, sau materiale audio/video care crezi ca merita sa fie publicate?
Scrie-ne pe pont[@]national.ro (fara [ ]) sau completeaza formularul de AICI!
Home » News » E-48, Avionul Apocalipsei

E-48, Avionul Apocalipsei

Autor:

Stim cu totii din filme ca, in cazul unei amenintari majore, chiar nucleare, presedintele american este imbarcat in celebrul avion Air Force One si imediat inaltat in aer.

 

avion E 48, Avionul Apocalipsei

In timp ce AirForce One trebuie sa il tina pe presedinte departe de eventualele lovituri nucleare, Avionul Apocalipsei dirijeaza armata SUA de oriunde ar fi ea

Ei bine, putini dintre noi stiu ca avionul prezidential este insotit, ca o umbra, de un altul, in care se afla secretarul Apararii si sefii de Stat major. De acolo, din cel de al doilea avion, vor fi comandate toate operatiunile militare americane de oriunde ar fi ele. Supranumit „Avionul Apocalipsei”, E-48 este, in fapt, un Boeing 747 modificat pentru a gazdui 112 persoane, personal navigant plus membrii executivi necesari supravegherii operatiunilor armatei americane.

avion 3 E 48, Avionul Apocalipsei

E-48 este operat de „United States Strategic Command” si stationeaza aproape de orasul Omaha din Nebraska, baza aeriana Offutt

Exista patru asemenea E-48, dintre  care, pe rand, unul este mereu cu motoarele pornite si gata sa primeasca pasagerii. „Avionul Apocalipsei” opereaza de pe vremea Razboiului Rece, mai precis din anii ’70. Din punct de vedere tactic, E-48 este cunoscut sub denumirea „National Airborne Operation Center” sau „Advanced Airborne Command Post”.

sea bomb atomic E 48, Avionul Apocalipsei

În plin zbor, Air Force One este întotdeauna însoţit de o „umbră“ ucigaşă

Din E-48 se poate tine legatura cu orice unitate militara, chiar si cu submarinele atomice, si instalatiile electronice de la bord sunt protejate chiar si in cazul lovirii aeronavei cu un puls elctromagnetic, menit sa-i scoata aparatura din functiune.
Comenteaza pe Facebook


Ziarul National
Recomandarile zilei 20-02-2019
 
Multumim pentru apreciere!
NU, multumesc!