AcasăNewsDusa: "S-ar putea ca puterea sa piarda majoritatea si la Camera"

Dusa: „S-ar putea ca puterea sa piarda majoritatea si la Camera”

Liderul deputatilor PSD, Mircea Dusa, a declarat, luni, ca s-ar putea ca de marti puterea sa nu mai aiba majoritatea nici in Camera Deputatilor, aratand ca pana acum grupul PSD are 90 de deputati, PNL are 58 si o sa mai apara solicitari din partea parlamentarilor puterii de a trece la opozitie.

„Cei doi copresedinti ai USL au anuntat ca mai este deschisa poarta USL pana la motiunea de cenzura. O sa vedeti ca o sa mai apara solicitari din partea parlamentarilor care vor trece de partea opozitiei sau vor afirma ca vor vota motiunea”, a precizat Dusa.

El a aratat ca, din cifre, „s-ar putea ca de maine (marti-n.r.) sa inceapa puterea sa nu mai aiba cvorum de sedinta nici la Camera Deputatilor”. „Cvorumul este de 164 de deputati, au ramas 167 parlamentari ai puterii, se mai anunta ceva plecari, este vorba de trei oameni, ceea ce nu este o cifra foarte mare”, a explicat Dusa.

Intrebat cati deputati are USL, Dusa a spus ca, din ce este afisat pe site-ul Camerei si din anunturile facute in plen, grupul PSD are 90 de deputati, iar PNL are 58.

Purtatorul de cuvant al PNL, Mihai Voicu, a declarat, luni, la finalul sedintei BPC, ca partidele din USL fac toate eforturile, saptamana aceasta, ca motiunea de cenzura sa treaca, precizand ca mai au nevoie de cateva voturi, „mai degraba putine decat multe”.

Senatorul Petru Filip a declarat, luni, ca are de gand sa plece din PDL, spunand ca in mintea sa exista in acest moment aceasta varianta si ca este o decizie personala, nefiind vorba „nici de oportunitate, nici de traseism”.

author avatar
Ciprian Purice
132 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger