Ai o poveste fotografii, sau materiale audio/video care crezi ca merita sa fie publicate?
Scrie-ne pe pont[@]national.ro (fara [ ]) sau completeaza formularul de AICI!
Home » News » Dupa necalificati, importam si IT-isti

Dupa necalificati, importam si IT-isti

Autor:

Romania este printre statele UE cu cea mai mare pondere a persoanelor inactive, lucru care a dus la o grava criza a fortei de munca. In loc sa se gaseasca solutii de angajare a romanilor care nu lucreaza, aducem tot mai multi muncitori din Filipine, Vitenam sau Thailanda, daca de mai bine de 10 ani candidatii cautati au fost cei calificati si necalificati, iata ca a venit randul importului de IT-isti.

 

it isti 720x373 Dupa necalificati, importam si IT isti

“Softistii” nostri pleaca sa munceasca pe bani grei, dar aducem progamatori din Vietnam

Din cauza lipsei de personal, companiile IT din Romania vor sa aduca programatori din Vietnam, pe care sa-i detaseze pe perioade definite de timp. Deficitul de salariati va fi umplut cu specialisti din tarile asiatice, cu contracte de pana la 2 ani. In acest sector, in tara noastra, lucreaza aproape 179.000 de salariati. Chiar daca  pe bancile facultatilor de profil ies anual aproximativ 6-7.000 de absolventi,  nevoia de pe piata muncii este dubla, estimeaza  specialistii. Multi dintre cei care termina facultatea in Romania prefera apoi sa plece in alte tari. Industria IT de la noi din tara ofera pachete salariale avantajoase pentru regiune, peste media nationala, insa nu reusim sa ii tinem acasa pe IT-isti. Asta in conditiile in care salariul mediu net din industria IT ajunsese anul trecut la 6.000 lei, iar programatorii, in special, au fost scutiti de plata impozitului pe profit.


1 Comentariu la Dupa necalificati, importam si IT-isti

  1. Anonymous

    Da si? Trebuie sa ii multumim lui Dragnea si psdeului ca gonit o multime de ITisti. Iar asta se datoreaza si national.ro care il sprijina pe Dragnea. Sinteti niste ipocriti!!!


    

Comenteaza pe Facebook


Ziarul National
Recomandarile zilei 25-03-2019
 
Multumim pentru apreciere!
NU, multumesc!