AcasăNews"Dupa dealuri", cel mai bun film la Best Film Fest 2013

„Dupa dealuri”, cel mai bun film la Best Film Fest 2013

(foto: stiri.rol.ro)

Pelicula regizata de Cristian Mungiu a fost desemnata „Cel mai bun film” in cadrul galei Best Film Fest. De asemenea, Mungiu a fost desemnat si cel mai bun regizor.

(foto: stiri.rol.ro)

„Dupa dealuri” a fost desemnat cel mai bun film romanesc din anul 2012, fiind urmat pe podium de filmele „Toata lumea din familia noastra”, de Radu Jude, si „Despre oameni si melci”, de Tudor Giurgiu. Gala „Best Film Fest” si-a desemnat castigatorii joi seara, potrivit unui comunicat emis de Asociatia Film Romania.

Titlul de „Cel mai bun actor roman” al anului 2012 i-a revenit lui Serban Pavlu pentru rolul din lungmetrajul „Toata lumea din familia noastra”. Pavlu a fost urmat de Andi Vasluianu pentru „Despre oameni si melci” si de Valeriu Andriuta pentru „Dupa dealuri”. La categoria „Cea mai buna actrita”, Cosmina Stratan s-a clasat pe primul loc, fiind urmata de Cristina Flutur si Mihaela Sirbu din „Tatal fantoma”.

Cristian Mungiu a fost desemnat si cel mai bun regizor, pe locul doi clasandu-se Radu Jude  cu pelicula „Toata lumea din familia noastra”, dar si Tudor Giurgiu cu „Despre oameni si melci”.

author avatar
Andra Nesu
275 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger