AcasăNewsDupa cateva zile cu soare, se intorc ploile

Dupa cateva zile cu soare, se intorc ploile

Va era dor de ploaie? Fie ca da, fie ca ba, precipitatiile isi vor face aparitia, incepand din aceasta dupa-amiaza, in mai multe zone din tara.

Chiar daca norii nu vor cerne averse in toate regiunile, e bine de avut in vedere faptul ca, incepand cu ora 16 si pana miercuri dimineata, la ora 9, este valabila o informare meteo, transmisa din directia Administratiei Nationale de Meteorologie, din continutul careia aflam urmatoarele aspecte: „in vestul si nord-vestul tarii, precum si in zona Carpatilor Occidentali si nordul Carpatilor Orientali, in special in dupa-amiaza zilei de marti (6 iunie) si in a doua parte a noptii de marti spre miercuri (6/7 iunie) vor fi intervale in care instabilitatea atmosferica se va accentua”.

Ceea ce se traduce prin faptul ca vor cadea ploi in aversa, cu aspect torential, insotite de tunete si fulgere, dar si de vant ce se poate transforma in vijelii si de grindina. La nivel cantitativ, specialistii se asteapta ca precipitatiile sa depaseasca local 15-20 l/mp, posibil si 35 l/mp, insa doar in situatii izolate.

Vremea se va mentine instabila si dupa expirarea prezentei informari, din cate anunta ANM. Sunt asteptate alte ploi, de aceasta data la munte si in sudul, estul si centrul tarii, „incepand din a doua parte a zilei de miercuri (7 iunie) si pana in prima parte a noptii de joi spre vineri (8/9 iunie)”.

author avatar
Cristina Stefan
307 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger